Ion Stan a demisionat din PSD, dar rămâne încă deputat

Parlamentul României
Parlamentul României (Epoch Times România)
Ana Petrescu
21.12.2012

Deputatul Ion Stan şi-a înaintat, vineri, demisia de la Organizaţia PSD Dâmboviţa, al cărei membru era, după respingerea în plen a ridicării imunităţii parlamentare. Deşi nu mai este în PSD, acesta rămâne încă deputat, anunţă B1 TV.

"Domnule preşedinte, subsemnatul Stan Ion membru al PSD din anul 1995 vă rog să luaţi notă de demisia mea definitivă, irevocabilă şi necondiţionată din Partidul Social Democrat pe care l-am slujit cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate", scrie în demisia înaintată de Stan.

Demisia social democratului, vine după, ce, tot vineri, la finalul şedinţei de plen, premierul Victor Ponta a declarat că, după refuzul Camerei Deputaţilor de a ridica imunitatea lui Stan, acesta nu mai poate face parte din PSD şi că solicită demisia acestuia din Parlament.

“Nu mai poate face parte din PSD. Îi cer în mod public să-şi dea demisia din Parlament. Soluţia este de a-şi da demisa, pentru a nu se consideră că se ascunde în spatele securităţii parlamentare”, a afirmat Ponta.

Primul ministru a precizat că felul în care a votat, vineri Parlamentul în legătură cu cazul Stan va afecta România pe plan extern, în ceea ce priveşte raportul MCV şi aderarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

Deşi, este cercetat încă din luna noiembrie de ANI, fiind acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, deputaţii au respins, vineri, ridicarea imunităţii parlamentarului PSD Ion Stan, cu 226 de voturi "împotrivă" şi 145 de voturi "pentru".

Prin păstrarea imunităţii, deputatul social-democrat reales pentru al treilea mandat la scrutinul din 9 decembrie, a scăpat de arestul preventiv, solicitare făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din totalul de 411 de deputaţi, 382 au fost prezenţi la vot. Voturile a opt dintre deputaţi au fost anulate, rămânând doar 371 de voturi valabil exprimate.

Deputatul PSD Ion Stan este acuzat că a cerut de la un afacerist 130.000 de euro pentru campania electorală. Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie. La rândul său, Dima estima că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute", potrivit anchetatorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor