Iohannis, la dezbatere: PSD a aruncat România în haos. Pentru ce? Pentru a salva câţiva penali

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat marţi seară, la dezbaterea organizată la SNSPA, că PSD-ul a dorit să acapareze şi să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupţie, ci şi marile sisteme.

"Avem un format neobişnuit dar care, în accepţiunea mea, va genera teme de discuţii foarte interesante. Am venit acum 5 ani şi am spus atunci că vreau să fiu preşedintele României care face altfel de politică, însemnând să generez soluţii, să genereze abordări comune, echitabile, agreate cu toţi partenerii instituţionali, evident pentru a atinge câteva obiective naţionale foarte importante, pentru a satisface nevoia de securitate a României, pentru a încuraja o dezvoltare economică pe măsură, pentru a avea o reprezentare externă foarte bună, pentru a întări poziţia României în plan internaţional, pentru a consolida statul de drept. Dar, am întâlnit un PSD puternic ostil, un PSD care mai ales după decembrie 2016 a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toţi în haos, a aruncat România în haos. Pentru ce? Pentru a salva câţiva penali. PSD-ul a dorit să acapareze şi să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupţie ci şi marile sisteme, şi a făcut-o într-un fel foarte perfid: şi-a înşurubat neamurile, găştile de partid în toate sistemele publice", a declarat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că s-a opus acestor demersuri şi a "încercărilor pesediste de a acapara întreg statul român".

"M-am opus, desigur, folosind instrumentele oferite de Constituţie. Şi de multe ori, surprinzător pentru ei, am avut succes. Dar mandatul meu nu s-a rezumat doar la atât. Am avut câteva realizări care vor influenţa semnificativ parcursul României pentru încă ani şi ani. Aş menţiona doar câteva ca să nu ocup prea mult din spaţiul de dezbatere: acea înţelegere cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru apărarea României ne-a pus în situaţia de partener foarte respectat şi agreat în NATO şi ne permite să oferim românilor o siguranţă în spaţiul geopolitic în care trăim; am avut, pe urmă, spre sfârşitul mandatului, acelui summit european de la Sibiu, la care au participaţi toţi liderii europeni relevanţi, în care am creionat parcursul Uniunii Europene pentru următorul mandat de 5 ani. Am avut un mandat care a început ca un mandat de construcţie, aşa l-am gândit, dar pe parcurs am ajuns de multe ori să am un mandat care, de fapt, trebuia să menţină România în marile coordonate dorite de români, opunându-mă PSD-ului. Am reuşit să mă opun PSD-ului suficient de mult pentru a menţine România pe traiectoria europeană, pentru a menţine România în spaţiul valorilor europene şi transatlantice", a precizat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni susţine că a reuşit să salveze imaginea României prin politica externă pe care a făcut-o.

"Am reuşit să contracarez efectele toxice în exterior ale unei guvernări pesediste centrate pe acapararea statului. Timp de 30 de ani, PSD-ul a inhibat dezvoltarea României şi cred că acum, după 30 de ani de tranziţie, lucrurile trebuie să se schimbe fundamental. PSD-ul trebuie înlăturat din decizia statului, dar nu oricum, ci în mod democratic: prin vot. Este singurul mod democratic, legitim prin care un partid care a dăunat este trimis în opoziţie. Votul pentru prezidenţiale este de aceea extrem, extrem de important. Este modalitatea prin care noi toţi putem realmente să schimbăm mersul lucrurilor din România", a punctat Iohannis.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne