Ioan Niculae dă cu subsemnatul la DNA. Afaceristul se alege cu sechestru pe bunurile a două companii

Condamnat la închisoare în dosarul Mită la PSD şi acuzat că a "convins" doi miniştri să-i dea gaze sub preţul pieţei subminând economia naţională, Niculae e audiat acum într-un nou dosar.
Ioan Niculae, patronul INTERAGRO.
Ioan Niculae, patronul INTERAGRO. (Facebook)

UPDATE: Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile ale Interagro SA şi Intervitt SRL, societăţi aparţinând lui Ioan Niculae, până la concurenţa sumei de aproximativ 11,4 milioane lei, potrivit Realitatea.net.

***

Afaceristul Ioan Niculae este audiat miercuri dimineaţă la DNA, într-un nou dosar, relatează Hotnews.

Dosarul în care este audiat Niculae, adus la DNA din penitenciar, unde execută pedeapsa primită în dosarul "Mită la PSD", vizează fapte de evaziune fiscală, trafic de influenţă şi spălare de bani în care omul de afaceri este urmărit penal împreună cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Procurorii DNA îl acuză pe Ioan Niculae patronul grupului S.C. Interagro S.A. de cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani în acest dosar iar pe Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, de trafic de influenţă.

Potrivit sursei citate, Niculae ar fi intervenit, pentru firma sa, la înalţi funcţionari şi membri ai Guvernului.

Reamintim că afaceristul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, este condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul "Mită la PSD". Niculae a fost făcut însă "celebru" de un alt dosar, respectiv "gaze ieftine pentru Ioan Niculae". În această cauză au fost deferiţi instanţei şi foştii miniştri Vosganian şi Videanu, care în calitatea lor de miniştri au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele lui Niculae. Practic, cu sprijinul celor doi, societatea lui Niculae, SC INTERAGRO SA, a cumpărat gaze foarte ieftine de la unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 130 milioane USD.

În februarie 2014, acuzaţiile de „complot" şi „subminare a economiei naţionale" aduse celor doi au fost schimbate cu „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „abuz în serviciu" în timp ce acuzaţiile aduse lui Niculae sunt: sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne