Inundaţii în Vâlcea: Sate izolate, gospodării inundate, trafic rutier deviat

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Inundaţiile au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară, printre care Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Iaşi, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov.

În judeţul Vâlcea, în urma viiturilor de pe râul Topolog a fost distrus, joi dimineaţa, un pod rutier de pe drumul judeţean care făcea legătura cu satul Dosul Râului, comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Vâlcea rămânând complet izolată, cca 150 de persoane fiind izolate.

"Un pod construit în 2007 a fost efectiv distrus de ape, după ce râul Topolog care a adus aluviuni, copaci şi alte lucruri a rupt efectiv podul. Accesul spre Nicolae Bălcescu se face acum prin ocol, fie prin judeţul Argeş, comuna Cuca, fie prin sud, prin judeţul Olt, prin Vitomireşti. În prima variantă înseamnă un ocol de 30 de km, dar şi de aici avem un kilometru pe jos. Încercăm să asigurăm familiilor izolate cele de trebuinţă pentru trai şi vom face apel la armată pentru a realiza un pod de pontoane, până când vom realiza un pod nou", a declarat prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

Ploile abundente care au căzut toată noaptea de miercuri spre joi au afectat 32 de localităţi din sudul judeţului Vâlcea şi în regiunea Drăgăşani, echipele ISU fiind suplimentate şi acţionând cu motopompe pentru scoaterea apei din gospodării.

Traficul rutier a fost afectat pe Valea Oltului. Între Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti traficul a fost deviat prin comuna Dăeşti, întrucât pe DN7 aluviunile căzute pe carosabil au blocat circulaţia.

Şi traficul pe calea ferată a avut de suferit. Între Băbeni-Berbeşti calea ferată rămâne închisă.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, în cartierul Râureni, cca 20 de gospodării au fost inundate.

Echipe ale APAVIL (operatorul regional care are ca obiect principal de activitate furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare) monitorizează pasajele rutiere Dacia, Bogdan Amaru şi Carol I, dar şi zonele din cartierele Goranu, Petrişor şi Dealul Malului pentru a scoate apele care se scurg de pe versanţi în gospodăriile oamenilor.

Rămâne în vigoare cod portocaliu de inundaţii în 11 judeţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne