Insolenţa rusă renăscută: Kremlinul critică UE în legătură cu drepturile omului înaintea unui summit

Rusia a declarat miercuri că respectul pentru drepturile omului este în scădere în Uniunea Europeană, ca parte a unei campanii de a întoarce criticile Occidentului referitoare la situaţia drepturilor omului în Rusia, potrivit unui raport Reuters.

"Asistăm la o anumită deteriorare în ceea ce priveşte protecţia drepturilor omului în statele membre ale UE", a declarat Konstantin Dolgov, reprezentantul special pentru drepturile omului al Ministerului rus de Externe, la o conferinţă de presă.

Liderii europeni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la întemniţarea membrilor unei trupe punk, urmărirea penală a unor persoane din opoziţie şi legile care limitează protestele şi organizaţiile finanţate din străinătate de când preşedintele Vladimir Putin a început al treilea mandat ca preşedinte în luna mai.

Putin, care urmează să se întâlnească la sfârşitul acestei luni cu liderii UE la un summit bianual, a declarat că Occidentul nu are dreptul să îi ţină predici Rusiei privind drepturile omului sau să-şi folosească preocupările ca un instrument de presiune politică.

Raportul a citat şi afirmaţiile despre tratamente abuzive asupra persoanelor aflate în arest, condiţiile precare din penitenciare şi prejudecăţile împotriva minorităţilor etnice şi muncitorilor migranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe