INSCOP: majoritatea românilor nu cred că e cazul ca Băsescu să demisioneze din cauza scandalului Bercea

Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu
Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu (Epoch Times România)

Majoritatea românilor cred că nu este cazul ca Traian Băsescu să îşi dea demisia în urma scandalului în care a fost implicat fratele său, relevă un sondaj de opinie comandat de Adevărul.

51,5% dintre români ce au răspuns la chestionar au fost de părere că Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze din funcţie, în timp ce numărul celor care cred că demisia preşedintelui este imperios necesară reprezintă 35,7%, procent format din nucleul dur al votanţilor PSD/USD, apreciază sociologii INSCOP Research.

Acelaşi sondaj relevă că scandalul presupusului trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu în favoarea lui Bercea Mondialu', un interlop închis la piele, condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor, a fost foarte bine mediatizat, căci peste 90% dintre cei chestionaţi erau la curent cu subiectul.

Interesant este că, deşi sunt de părere că nu este cazul că şeful statului să demisioneze, românii nu cred în nevinovăţia fratelui acestuia. 54% din respondenţi cred că înregistrările care au circulat în presă în legătură cu acest caz indică o infracţiune comisă de Mircea Băsescu, în timp ce numai 15,3% consideră că arată mai degrabă o înscenare realizată de clanul lui Bercea.

75,5% au opinat că într-adevăr clanurile de interlopi sunt protejate politic

Conform sondajului, românii nu cred în teoria conform căreia Mircea Băsescu ar fi victima unui război politic în care ţinta este Traian Băsescu, 44,4% exprimându-se în acest sens. Doar 23,5% consideră că Mircea Băsescu a fost un paravan şi că adevărata pradă este preşedintele.

Peste 70% dintre cei intervievaţi au mai răspuns că arestarea fratelui preşedintelui arată că nimeni nu este mai presus de lege, iar 75,5% au opinat că într-adevăr clanurile de interlopi sunt protejate politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne