Preda: Votanţii lui Diaconu, traşi pe sfoară de Antena 3, care are drept doctrină dispreţul faţă de lege

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a declarat sâmbătă, pe blogul personal, că, în contextul în care CCR a clarificat joi unele aspecte din Legea ANI de care s-au prevalat anterior o serie de persoane aflate în stare de incompatibilitate, europarlamentarul independent Mircea Diaconu, susţinut de votanţii traşi pe sfoară de Antena 3, ar trebui să-şi salveze onoarea şi să îşi dea demisia pentru că oricum mandatul va fi pierdut.

„Decizia Curţii Constituţionale de joi, 3 iulie, prin care s-a dat o interpretare articolului 25 din Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, e clară: o persoană declarată incompatibilă nu poate candida, vreme de trei ani, pentru vreo funcţie. Asta înseamnă că Mircea Diaconu nu avea dreptul să intre în cursa pentru europene. Publicul a fost înşelat. Nu putem şti cum au stat lucrurile în mintea singurului candidat independent care a câştigat un mandat în 2014: a fost el un naiv mânat de ambiţie nemăsurată? Sau e un cinic care crede că talentul actoricesc îi îngăduie privilegii? La drept vorbind, asta are mai puţină importanţă”, a declarat Cristian Preda.

După ce CCR îşi va motiva decizia, este de aşteptat ca ANI să notifice din nou PE şi să solicite invalidarea mandatului lui Mircea Diaconu, lucru care inevitabil se va produce.

„Ce e esenţial e că votanţii actorului au fost traşi pe sfoară de partida Antenei 3, care are drept doctrină dispreţul faţă de domnia legii. Simpla dorinţă de a înfrunta ANI a dus la o fundătură. E un mandat care are susţinere electorală, dar care e ilegitim constituţional. Ce urmează? Dacă ANI va solicita – aşa cum e previzibil – invalidarea mandatului, PE va urma această cale. Nu există nici în comisia care se ocupă de imunităţi şi cu atât mai puţin în plenul PE o majoritate care să susţină călcarea în picioare a unei legi naţionale. Mai ales atunci când e vorba despre incompatibilitate. Mai devreme sau mai târziu, Diaconu va pierde mandatul. Iar România va rămâne cu 31 de deputaţi în forul european. Ăsta e preţul pe care-l vor plăti cetăţenii români pentru infatuarea adversarilor statului de drept”, a precizat Cristian Preda.

Europarlamentarul PMP a subliniat că ar mai fi ceva de adăugat - demisia. Doar prin demisie s-ar evidenţia faptul că Mircea Diaconu pricepe „că votul nu poate bate Legea”. „Diaconu ar câştiga respectul publicului dacă s-ar trezi. Chiar şi în ceasul al 12-lea. Cine a aplaudat un actor nu vrea să vadă în el un farsor în viaţa din afara sălii de spectacol”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne