Iniţiativa România propune o Platformă pentru Bucureşti

Iniţiativa România a făcut azi un apel de unificare a societăţii civile pentru câştigarea alegerilor locale la Bucureşti. ONG-ul propune construcţia unei Platforme a oamenilor oneşti pentru alegerile locale şi prezintă un calendar de acţiune.
Protest de amploare în Bucureşti în urma tragediei de la Colectiv,  03 noiembrie 2015
Protest de amploare în Bucureşti în urma tragediei de la Colectiv,  03 noiembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Epoch Times prezintă comunicatul remis de Iniţiativa România redacţiei noastre:

”Dragi bucureşteni, dragi cetăţeni implicaţi,
Dragi membri şi lideri ai diverselor comunităţi de bucureşteni - profesionale, online etc, ai ONG-urilor,

Viaţa nu mai poate merge înainte ca până acum. Odată cu suferinţa şi viaţa furată a tinerilor din Colectiv, a venit timpul să aducem împreună oamenii buni şi responsabili care cred în lege, integritate, competenţă, responsabilitate şi transparenţa şi să oferim o alternativă la o clasă politică iresponsabilă şi coruptă. A venit timpul să ne implicăm fiecare, după puteri, pentru schimbarea României. Hai să începem cu oraşul nostru, Bucureşti!

Facem apel la voi, oameni integri şi cetăţeni activi, să ne adunăm şi să construim o Platformă pentru Bucureşti care să propună şi să susţină un proiect şi o echipă de candidaţi oneşti şi competenţi pentru alegerile locale din Bucureşti, alternativă reală şi concretă la monopolul partidelor mari.

Vă propunem câţiva paşi concreţi:

1. Să ne întâlnim şi să vedem cine şi câţi suntem: fiecare bucureştean, fiecare cetăţean activ, fiecare comunitate, fiecare ONG care doreşte să se implice în construcţia Platformei, iar la finalul lunii ianuarie să decidem împreună cum ne organizăm;
2. Să agreăm valorile şi principiile care ne unesc, să le lăsăm deoparte pe cele care ne dezbină, şi să ne organizăm până la finalul lunii februarie într-o platformă comună pentru Bucureşti;
3. Să identificăm, propunem şi să sprijinim un program pentru Bucureşti, 7 candidaţi la primăriile Bucureştiului şi peste 200 de candidaţi pentru consiliile Bucureştiului până la finalul lunii martie;
4. Să susţinem împreună platforma rezultată şi candidaţii în alegerile locale din 2016.

Vrem toate acestea pentru a face din Bucureşti un oraş de care să fim mândri, în care să ne simţim bine şi în care să ne placă să trăim. Doar împreună putem da un exemplu, la Bucureşti, că oamenii buni pot înfrânge corupţia şi incompetenţa.

Hai să dăm acest semnal în capitală şi să încurajăm astfel comunităţile din fiecare oraş din România să se organizeze similar. Doar împreună putem reuşi. Dacă reuşim la Bucureşti, ţara ne va urma.

Împreună scriem o poveste despre integritate, competenţă şi bunăstare, care trebuie să meargă mai departe, şi după alegerile locale din 2016!

Lista semnatarilor este deschisă. Cei care vor să semneze sau să se implice ne pot scrie la contact@initiativaromania.ro.

Cu speranţă şi prietenie,

Iniţiativă România este o mişcare civică cu peste 600 de membri, născută din protestele care au urmat tragediei din Colectiv, care îşi propune coagularea cetăţenilor şi a societăţii civile în Bucureşti. Misiunea IR este identificarea şi promovarea unei noi clase politice care să reprezinte competent şi integru interesele alegătorilor.

Semnatari:

Andrei Cornea
Scriitor/filosof, membru Grupul de Dialog Social

Cosmin Manolescu
Coregraf şi manager cultural, director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor şi al Asociaţiei ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti

Cristian Neagoe
Manager cultural şi strateg de comunicare

Cristina Hurdubaia
PR manager

Dan Amăriei
Director de creaţie şi muzician

Ion Vianu
Scriitor şi psihiatru

Liviu Trandafir
Analist programator, administrator al Grupului FB România cu peste 600.000 de membri

Pavel Şuşară
Critic şi istoric de artă, monograf, poet, publicist şi scriitor

Rodica Palade

Prozator, membru Grupul pentru Dialog Social”