Înfricoşătoarea pădure de lângă Cluj

.
. (ALFREDO ESTRELLA / AFP / Getty Images)

Jurnaliştii de la BBC Travel au întocmit un top cinci al celor mai înfricoşătoare păduri din lume, una dintre acestea aflându-se chiar în România. Legendele despre aceste păduri ar putea sta la baza oricărui scenariu de filme horror.

Pădurea Hoia-Baciu se află lângă Cluj, iar în ultimii 50 de ani, în această pădure au avut loc o serie de întâmplări misterioase. Printre cele mai cunoscute ar fi faptul că un fotograf a surprins un OZN deasupra pădurii, în alte fotografii făcute de amatori ar apărea doar feţe sau trunchiuri ale unor persoane, urme neobişnuite pe sol, de tipul celor apărute în lanurile de cereale sau chiar copaci care se încolăcesc unul în jurul celuilalt de la o zi la alta.

Prima în top este pădurea Aokigahara din Japonia. Denumită de localnici „Marea de copaci", această pădure densă situată la baza muntelui Fuji este una dintre cele mai terifiante locuri de pe glob. Se spune că depozitele de fier din subteran dau peste cap instrumentele de orientare, făcându-i pe cei care s-au încumetat să exploreze să se rătăcească. Mai mult decât atât, din anii 1950, peste 500 de persoane s-au sinucis în această pădure, iar localnicii susţin că fantomele se tânguiesc în fiecare noapte.

Fraţii Grimm şi-au plasat acţiunea din majoritatea basmelor în Pădurea Neagră, aflată pe locul secund, o pădure densă de conifere, unde razele soarelui arareori străbate printre ramurile arborilor şi care şerpuieşte de-a lungul râului Rhin, în sud-vestul Germaniei.

Copacii de pe Insula (Pădurea)Păpuşilor situată în apropiere de Mexico City sunt plini de sute de păpuşi, imaginile sinistre fiind parcă desprinse din filmul "Chucky, păpuşa ucigaşă". Singurul locuitor al insulei a descoperit, în urmă cu 50 de ani, cadavrul unei fetiţe plutind pe unul dintre canale, precum şi o păpuşă. Ca un tribut adus micuţei victime, bărbatul a agăţat păpuşa într-un copac, acesta fiind începutul unui ritual bizar ce se petrece în pădurea aflată pe locul trei al topului BBC Travel

În sfârşit, Pădurea Wychwood din Marea Britanie face parte dintr-un domeniu de vânătoare al familei regale britanice din Oxfordshire. Legenda spune că aici a murit, în mod misterios, după ce şi-ar fi rupt gâtul, Amy Robsart, soţia contelui de Leicester. În timp ce se afla la vânătoare, nobilul s-a întâlnit cu fantoma soţiei sale, care i-a prezis că în 10 zile i se va alătura. Bărbatul s-a îmbolnăvit subit şi în intervalul prezis de soţia decedată a şi murit.