"Încălzirea" globală sparge fondul de rezervă bugetară al ţării

Iarna
Iarna (Epoch Times)
Loredana Diacu
11.11.2013

Încălzirea globală şi efectul de seră au declanşat o serie de evenimente stranii la români. Primul ar fi acela că meteorologii "prognozează" geruri crunte în intervalul de timp următor, cel de al doilea - Guvernul intră în fondul de rezervă bugetară a ţării şi le dă autorităţilor locale bani pentru a se pregăti de ger.

Deoarece asupra României se vor abate mase de aer arctic ce vor declanşa geruri anormale pentru perioada următoare, "ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece", Guvernul va da o Ordonanţa de Urgenţă prin care se va dispune alocarea de fonduri suplimentare către primării, pentru a evita riscul ca edilii locali "să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013".

Astfel, cu doar câteva zile înainte ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pentru proiectele de lege privind descentralizarea şi bugetul pe anul viitor, prin noua Ordonanţă de Urgenţă autorităţilor locale li se vor transfera bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.

"Este necesară adoptarea unor măsuri în ce priveşte utilizarea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013 în condiţiile în care există riscul ca unele instituţii ale administraţiei publice să nu poată onora obligaţiile de plată restante, inclusiv cheltuieli de natură salarială, din bugetul aprobat, fapt ce poate genera înregistrarea de arierate la finele anului 2013. De asemenea, potrivit prognozei meteorologice va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013", îşi justifică Guvernul decizia de a intra în fondul de rezervă al ţării, pentru a transfera bani edililor locali.

Pe de altă parte, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au precizat, pentru Realitatea TV, că nu au transmis nicio prognoza Guvernului, iar temperaturile sezonului rece se vor încadra în cele normale. Despre arierate şi salarii, meteorologii nu au precizat nimic.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor