În cadrul unei întâlniri cu liderul georgian, Biden a susţinut înarmarea Ucrainei


 Vicepreşedintele  american Joe Biden (dr) discută cu premierul georgian Irakli  Garibaşvili în timpul Conferinţei pentru Securitate din Munchen, 8  februarie 2015.
Vicepreşedintele american Joe Biden (dr) discută cu premierul georgian Irakli Garibaşvili în timpul Conferinţei pentru Securitate din Munchen, 8 februarie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
09.02.2015

Vicepreşedintele american Joe Biden s-a întâlnit duminică cu premierul georgian Irakli Garibaşvili la München, în contextul unor discuţii legate de înarmarea Ucrainei cu scopul de a o ajuta să facă faţă rebelilor separatişti pro-ruşi din estul ţării. Biden a cerut Georgiei, care a purtat un război scurt cu Rusia în 2006 când provinciile Abhazia şi Oseţia de Sud şi-au declarat independenţa de statul georgian, să îşi menţină atenţia şi eforturile pe reformele democratice.

Biden i-a spus lui Garibaşvili că SUA susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei, conform unei declaraţii publicate de Casa Albă după acea întâlnire, conform International Business Times.

Statele Unite au declarat că vor lua în considerare înarmarea Ucrainei dar şeful Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat că astfel de acţiuni riscă să agraveze conflictul din estul Ucrainei, a raportat Reuters.

Biden a încercat să minimizeze neînţelegerile dintre SUA şi liderii europeni în privinţa acestei situaţii. El a declarat sâmbătă că Statele Unite sunt de acord că atât forţele ucrainene cât şi rebelii separatişti pro-ruşi ar trebui să rezolve conflictul pe cale paşnică, dar a adăugat că Washingtonul este pregătit să ajute Kievul să se apere.

“De prea multe ori preşedintele Vladimir Putin a promis pace şi a trimis tancuri, soldaţi şi arme”, a declarat Biden. Datorită rolului său în conflictul ucrainean, Moscova a fost sancţionată cu mai multe măsuri care i-au afectat puternic economia.

De asemenea, în timpul unei întâlniri cu preşedintele kurd Masoud Barzani, Biden a discutat despre creşterea suportului american în Irak în lupta împotriva Statului Islamic; iar în cadrul unei întâlniri cu premierul muntenegrean Milo Dukanovici, Biden a discutat despre eforturile Muntenegrului de a intra în NATO.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor