In Africa de Sud s-a inregistrat un record al braconajului la rinoceri, potrivit WWF

Sud African protesteaza impotriva braconajului de rinoceri in fata Ambasadei Chineze din Pretoria, cerand regimului comunist sa pedepseasca traficul cu colti de rinocer
Sud African protesteaza impotriva braconajului de rinoceri in fata Ambasadei Chineze din Pretoria, cerand regimului comunist sa pedepseasca traficul cu colti de rinocer (Alexander Joe / AFP / Getty Images)
Alex Johnston
04.11.2011

In acest an, braconajul la rinoceri a atins un nivel record in Africa de Sud, a declarat joi World Wildlife Fund (WWF).

Agentia de caritate pentru fauna salbatica afirma ca pana acum, in 2011, au fost ucisi de catre braconieri 341 de rinoceri, invocand cererea mare de pe piata neagra pentru coarne de rinocer ca principalul motiv al masacrului. Cifrele din octombrie sunt mai mari decat toate decesele inregistrate in 2010, cand au fost ucise 333 de exemplare.

Aceasta veste vine dupa disparitia de saptamana trecuta a rinocerilor Javan din Vietnam, ultimul rinocer fiind gasit mort, cu cornul taiat.

"Zvonul nefondat conform caruia cornul de rinocer poate vindeca orice forma de cancer, este motivul pecetluirii soartei ultimului rinocer javan in Vietnam", a declarat dr. A. Christy Williams, autoritatea in materie de rinoceri asiatici a WWF, "aceeasi problema ameninta acum si alte populatii de rinocer din Africa si Asia de Sud. "

La nivel mondial, trei dintre cele cinci specii de rinocer sunt considerate pe cale de disparitie. Mai exista doar circa 50 de rinoceri javan in lume, toti aflandu-se in rezervatiile din Indonezia.

Africa de Sud, zona cu cea mai numeroasa populatie de rinoceri din lume, si-a consolidat recent eforturile de a proteja populatia.

"Din moment ce protectia armata pentru rinocerii din parcurile nationale din Africa de Sud este puternica, de obicei braconierii se deplaseaza in tarile cu o putere de constrangere mai slaba, inclusiv tarile din Asia, care ar putea fi prinse cu garda jos", a mentionat dr. Carlos Drews, care conduce programul de specii globale al WWF .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor