Igor Dodon i-a conferit lui Pirkka Tapiola distincţia „Ordinul de Onoare”

Cu ocazia încheierii mandatului de Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, Igor Dodon i-a mulţumit lui Pirkka Tapiola pentru contribuţia în dezvoltarea relaţiilor între Moldova şi Uniunea Europeană.
Ştefan Sârbu
16.08.2017

Igor Dodon anunţă că i-a conferit şefului Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care recent şi-a încheiat mandatul, distincţia de stat „Ordinul de Onoare” în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat ţării in procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susţinute în promovarea valorilor democratice şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului R. Moldova pe arena internaţională.

Şeful statului i-a mulţumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, iniţiate cu suportul personal al Ambasadorului.

De asemenea, Preşedintele a menţionat că Pirkka Tapiola a fost unul dintre ambasadorii care a încercat şi i-a reuşit să excludă ”geopoliticul din relaţiile noastre”. Anume acesta, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme şi nu pe lozinci.

În context, internautul Iurie Manea ironizează pe contul său de socializare că în sfârşit Igor Dodon s-ar fi apucat de lucru. ”Gluma-i glumă, dar cam asta e funcţia de bază a preşedintelui Moldovei, altceva nu prea are ce face.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor