Igor Dodon: Eugen Sturza - o candidatură nepotrivită pentru funcţia de ministru al Apărării

Armata Naţională a R. Moldova aşteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită şi profesionistă, care cunoaşte specificul managementului militar, calităţi care îi lipsesc lui Sturza, afirmă Igor Dodon.
Gheorghe Galbura şi Igor Dodon
Gheorghe Galbura şi Igor Dodon (facebook.com)

Igor Dodon a anunţat marţi că nu îl va accepta pe Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării al R. Moldova deoarece acesta este nu doar incompetent în domeniul militar, dar are şi o experienţă dubioasă în cabinetele Filat şi Leancă. Mai mult, şeful statului menţionează că în curând va veni cu o candidatură potrivită pentru funcţia respectivă.

”Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură. Armata Naţională aşteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită şi profesionistă, care cunoaşte specificul managementului militar”, a declarat şeful statului.

Dodon a ţinut să precizeze că de opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu ”miniştri unionişti” impuşi prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă. ”Pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite.”

Menţionăm că marţi, în timpul unui briefing de presă, Vlad Plahotniuc a anunţat că în urma consultărilor cu colegii de partid au decis să-l propună şefului statului pentru numirea în funcţia de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, vicepreşedinte al Partidului Popular European din Moldova, fost consilier al lui Vlad Filat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe