Igor Dodon a promulgat pachetul de legi cu caracter social

Pensionară din R. Moldova care îşi vinde lucrurile personale pentru a supravieţui
Pensionară din R. Moldova care îşi vinde lucrurile personale pentru a supravieţui (facebook.com/Ilian Caşu)

Preşedintele Igor Dodon a promulgat marţi, 10 decembrie, pachetul de legi cu caracter social, votat recent de Parlamentul moldovean.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, şeful statului menţionează că în pachetul respectiv de acte normative este inclusă şi iniţiativa prezidenţială care prevede acordarea indemnizaţiei în cazul decesului unuia dintre soţi.

Această lege garantează soţului supravieţuitor dreptul la o alocaţie lunară, egală cu mărimea pensiei pentru limita de vârstă a persoanei decedate, pe un termen de până la 5 ani.

Totodată, Igor Dodon a ţinut să amintească că Parlamentul a votat săptămâna trecută 10 proiecte de legi sociale, dintre care cinci iniţiative legislative îi aparţin şi sunt menite să susţină circa 1 mln. de cetăţeni dezavantajaţi social.

Legile vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe