"Iese, trânteşte uşa sălii de sticlă şi pleacă" - Emil Boc, acuzat că a refuzat un interviu pe motiv că întrebările nu i-au fost trimise dinainte

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times Romania)
Ana Ion
20.04.2024

Jurnalista Dana Coţovanu, corespondent Euronews România, relatează că primarul PNL al Clujului, Emil Boc, i-a refuzat un interviu pe motiv că nu i-a trimis înainte întrebările.

Nemulţumit că jurnalista nu l-a anunţat din timp ce o să îl întrebe, Boc a ieşit din sala unde urma să aibă loc interviul trântind uşa, relatează aceasta.

Redăm postarea jurnalistei:

"Am avut programat un interviu cu Emil Boc. Mi s-a zis că „ne auzim după 11.00", niciodată nu primesc o oră fixă. S-a hotărât, la 11.30 că ne vedem la 12.15. . Intru în Sala de Sticlă de la Primăria Cluj Napoca.

„Bună ziua! Înţeleg că vorbim despre lucrările de modernizare, nu?"

„Da, şi încă câteva chestiuni pe politic."

„Poftim? Cum? exclus! Nu am fost anunţat dinainte întrebările, nu răspund. Îmi pare rău!"

„Păi întrebările nu se trimit înainte. Nici legat de lucrările de modernizare ale străzilor principale nu-mi răspundeţi?”

„Nu, am terminat. Acord respect, cer să fiu respectat.”

„Vorbiţi despre democraţie constant şi îmi spuneţi că trebuia să trimit întrebările înainte?!!" Iese, trânteşte uşa sălii de sticlă şi pleacă şi a pus-o pe purtătoarea de cuvânt să-mi răspundă.

Toată această interacţiune a durat mai puţin de 2 minute. Nu ştiu cum să vă zic, dar întrebările NU se trimit înainte. Presa nu e regie şi nu e PR-ul primarului. Nici măcar lui Dumnezeu nu-i trimit întrebările înainte. Dar eu fraieră că procedez altfel, aşa cum a învăţat la şcoală şi citit ea în basmele jurnaliştilor. Acum dl. Emil Boc e la Sălaj, la întâlnirea PNL Sălaj, şi teoretizează acelaşi discurs repetitiv şi gol despre democraţie. E fix acelaşi de la toate conferinţele. Îmi pare rău că un primar cu 2 facultăţi şi cu 6 stagii de pregătire şi burse în străinătate doar teoretizează, nu şi aplică.

Apropo de democraţie, v-aduceţi aminte de preşedintele care a pornit trendul în rândul liberalilor că se poate şi fără dezbateri publice? se poate şi fără presă? Dacă tati poate, pot şi copiii de la primării. Într-o democraţie, presa îi serveşte pe guvernaţi, nu pe guvernatori.

Din atitudinea asta eu n-am nimic de pierdut, dumneavoastră aveţi, oamenilor pe care îi informăm le-a întors spatele, nu doar mie.

Las două citate, în completare, dintr-o carte pe care efectiv o devorez, carte scrisă de Maria Ressa şi care îmi dă o gură de aer. (Cum să înfrunţi un dictator)

1. „Nu e nevoie decât de un singur om care să ridice vocea şi să te apere, pentru că un bully nu suportă să fie provocat în public.”

2. „Capacitatea de a discerne şi de a pune întrebări, crucială deopotrivă pentru jurnalism şi pentru democraţie, este, de asemenea, determinată de educaţie. Jurnaliştii şi organizaţiile de presă reflectă puterea oamenilor de a cere socoteală propriilor lideri. Asta înseamnă că, în final, calitatea unei democraţii poate fi determinată şi de calitatea jurnaliştilor ei."

Locul presei a fost furat de reţelele sociale, iar politicienii nu mai dau doi bani pe jurnalişti, respectiv pe oameni. Îşi anunţă candidatura la primărie pe Facebook, printre lalele, şi acolo pare că au influenţă, că schimbă realitatea. Faptul că Facebook şi tiktok au preluat rolul presei nu mai este o noutate, dar ceea ce aceste reţele nu vor face niciodată este faptul că NU vor pune întrebări.

Nu e prima dată când dl. Emil Boc încearcă să ridiculizeze şi să-şi bată joc, scriu aici pentru că în aproape 2 luni este foarte important să le puneţi întrebări politicienilor prin vot, să le arătaţi că viaţa bate realitatea virtuală unde sunt zei şi cap de afiş publicitar la campania Oraşul de 5 stele", scrie, pe Facebook, jurnalista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor