ICCJ a transferat dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucureşti

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi-a declinat competenţa în cazul fostului senator PC, Dan Voiculescu, trimiţând dosarul, în care patronul “Antenelor” este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), la Tribunalul Bucureşti, informează B1 TV.

Din cauza faptului că Dan Voiculescu şi-a pierdut calitatea de parlamentar, acesta renunţând din nou la mandatul de senator, fondatorul PC nu poate fi judecat ca un demnitar de către o instanţă supremă, ci la una obişnuită.

Marţi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au arătat nemulţumiţi de comportamentul fostului senator PC, Dan Voiculescu faţă de justiţie, precizând faptul că este un abuz de drept. De asemenea, procurorii DNA au reiterat faptul că patronul trustului Intact încearcă să tergiverseze judecarea procesului legat de privatizarea frauduloasă a ICA, prin mutarea dosarului de la o instanţă la alta.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator a fost trimis în judecată în 2008, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Voiculescu a fost acuzat că privatizarea instituţiei s-a făcut în folosul lui, prin subevaluarea bunurilor cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu a fost acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Prejudiciul în urma privatizării institutului s-a ridicat la peste 60 de milioane de euro. Alături de Voiculescu, au mai fost trimişi în judecată: Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vică Ene şi Flavius Adrian Pop. Acuzaţia adusă acestora a fost de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Procurorii DNA precizează că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7.7 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne