Disperarea lui Dan Voiculescu şi lupta presă contra presă

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Abia îşi depusese jurământul că liderul informal al USL a demisionat din nou. A mai păcălit Justiţia încă odată, câştigând timp. Între timp, Antenele sale au pornit un atac furibund împotriva justiţiei, dar şi asupra presei anti-USL. Războiul presă politică contra presă politică a început. Iar premierul Ponta a sărit în ajutorul Antenelor, în timp ce USL preia controlul presei critice.

Uite-l pe senatorul Voiculescu...nu mai e senator. Acum spune că demisionează pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei. Nimic mai fals. Circul făcut de fondatorul PC este nu doar ridicol, ci arată dispreţul celui care s-a crezut infailibil, adică deasupra legii, faţă de justiţie şi de poporul român. Chiar dacă vrea să pară puternic, securistul capitalist Dan Voiculescu arată tot mai mult ca un om disperat. Obsedat de un singur lucru: să nu ajungă în închisoare ca amicul său Năstase. Deja pământul îi fuge de sub picioare.

Nu mai contează nici averea, nici puterea sa mediatică, nici faptul că este liderul neoficial al USL, nici supermajoritatea din Parlament căreia nu i se poate opune nimeni – totul pare în zadar pentru că nimic nu pare să poată împiedica verdictul.

Dar Voiculescu continuă să obstrucţioneze justiţia în speranţa ca până la urmă va scăpa. Dosarul său ar trebui să fie judecat tot de Tribunal, în loc de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a condamnat pe Năstase. Se mai poate amâna, că poate poate se prescriu faptele.

Între timp, liderul conservator dublează obstrucţiile procedurale (jocul de-a ba sunt, ba nu sunt parlamentar), cu atacuri la adresa celor pe care-i bănuieşte că vor să-l închidă. Astfel el a repus pe tapet (pentru a câta oară) suspendarea lui Băsescu. Din păcate pentru el, a mai eşuat de două ori cu această iniţiativă şi acum chiar partenerii de la PSD îi spun cu jumătate de gură că nu e cazul pentru că nu au mai existat încălcări ale Constituţiei. Încolţit, Voiculescu îi ameninţă voalat chiar şi pe partenerii săi: Eu v-am făcut mari, eu pot să vă prăbuşesc. Antenele ar putea fi întoarse oricând împotriva noii majorităţi, dacă profesorului Voiculescu îi va ajunge cuţitul la os.

Până acolo însă, premierul Ponta îi sare în apărare şefului de partid şi Antenelor, care sunt nemulţumiţi de pactul de coabitare cu Băsescu. Trustul Intact, nominalizat de raportul OSCE ca un exemplu al manipulării, nu ar fi cel la care face trimitere raportul MCV atunci când spune că presa a dus campanii de denigrare, atacuri şi presiuni asupra Justiţiei. Evenimentul Zilei, ziarul cel mai critic la adresa sa şi a USL, ar fi vinovat de „contestarea mai multor decizii, inclusiv hotărâri judecătoreşti, prin catalogarea lor drept ilegale sau abuzive, în cadrul mai multor articole şi editoriale.” Ponta nu aduce însă niciun exemplu concret în sprijinul afirmaţiilor sale, insistând doar pe presiunile făcute de ziar asupra justiţiei cu privire la decizia legată de suspendarea licenţei OTV. Mai mult, el acuză Evenimentul Zilei de încălcarea şi subminarea statului de drept şi a independenţei justiţiei.

Hoţul strigă hoţii. Ponta ar putea să fie amuzant dacă gestul său ar fi o scăpare. Din nefericire nu este, ci este parte a războiului pentru preluarea controlului asupra presei critice. Aşa cum este aceasta, partizană de partea cealaltă – Băsescu, PDL, ea şi-a făcut treaba asigurând un echilibru al partizanatelor. Acum planul este de a reduce presa la tăcere ca în perioada Năstase, dar fără să mai rămână vreo România Liberă.

Metodele USL pentru a atinge acest obiectiv sunt variate: de la cumpărarea publicaţiilor incomode până la discreditarea celor care nu pot fi supuse. Evenimentul Zilei a fost criticat de premier într-o scrisoare deschisă pentru a încerca să-l decredibilizeze în ochii opiniei publice. La Adevărul, linia pro-Băsescu cu trompetele Cartianu, Borcan şi alţii, pare să se schimbe. Noul patron, Cristi Burci, un apropiat al PSD, prieten bun cu Miron Mitrea, are în spate un întreg cartel, din care ar face parte şi liderul fostului UNPR, eternul migrator politic Gabriel Oprea. Numirea unui nou redactor-şef, fost la ziarul Ziarul, arată că la Adevărul se pregăteşte o conducere fidelă intereselor noului patron sau noilor patroni, fideli la rândul lor PSD. Deci mai rămân de neutralizat B1, Hotnews şi Evenimentul Zilei.

Dan Voiculescu arată tot mai mult ca un om disperat. Obsedat de un singur lucru: să nu ajungă în închisoare ca amicul său Năstase. Deja pământul îi fuge de sub picioare. Nu mai contează nici averea, nici puterea sa mediatică, nici faptul că este liderul neoficial al USL, nici supermajoritatea din Parlament căreia nu i se poate opune nimeni – totul pare în zadar pentru că nimic nu pare să poată împiedica verdictul.

Cine se poate ocupa mai bine de această misiune nobilă dacă nu Antena 3? Gâdea, Badea, Ciutacu, Ciuvică&co îi iau acum la ţintă, după membrii CSM, CNA, pe jurnaliştii adversari USL şi lui Voiculescu. Cert este că nici aceştia nu sunt albi imaculaţi şi nevinovaţi. Ion Cristoiu, deontologul şi maestrul de ceremonii de la B1 şi EvZ e la fel de condamnabil precum lătrăii lui Felix. După ce a fost plătit ani de zile de Antena 3 să-l critice pe Băsescu şi apărea la Sinteza Zilei, a sărit brusc în barca cealaltă. Şi acum sare ca ars când Gâdea îi face public salariul din acea vreme. Campania de linşaj a continuat cu Monica Macovei.

Deci, nu mai e nevoie de o lege a presei ca în Ungaria. USL, Ponta şi Voiculescu găsesc mijloace alternative pentru distrugerea presei.

Revenind la Voiculescu, acesta trebuia demult să-şi dea demisia din Parlament. Cu verdictul de poliţie politică dat de CNSAS şi de Înalta Curte de Justiţie, el trebuia să dispară de pe scena politică, aşa cum a fost forţată s-o facă Mona Muscă pentru mult mai puţin. Dar nu, Voiculescu a rămas, a făcut şi desfăcut majorităţi, a supravieţuit cu un partid care n-a avut niciodată 5%, a ajuns în funcţii importante.Totul graţie Antenelor sale, care au infestat scena politică şi populaţia din România ani de zile cu venin şi manipulare.

Mogulul s-a adresat acum CSM (organismului care apără independenţa justiţiei) cu o plângere faţă de presiunile făcute de Evenimentul Zilei asupra justiţiei în dosarul în care este şi el implicat. Acest demers ar fi credibil dacă membrii CSM nu ar fi fost tocaţi mărunt de analiştii şi jurnaliştii de casă de la Antena 3. Aşa totul nu este decât o altă tentativă de distragere a atenţiei şi de discreditare a adversarilor. Încă o dovadă de sfidare a justiţiei, a presei, a bunului simţ şi a românilor. Dacă Ponta şi Voiculescu sunt garanţii independenţei justiţiei în România, înseamnă că totuşi a venit sfârşitul lumii.

În loc de încheiere: România TV, postul pesedistului Sebastian Ghiţă, face o concurenţă tot mai puternică Antenelor în propaganda USL. Chiar ar putea deveni noul organ de presă al noii puteri, scăzând îngrijorător influenţa lui Dan Voiculescu asupra lui Ponta, Antonescu, a guvernului, a USL, etc. Ar fi ultima lovitură pentru un om cu care timpul nu mai are răbdare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii