Ce a cerut Dan Voiculescu de la CSM, referitor la presă

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Într-o scrisoare deschisă postată luni pe blogul său, patronul "Antenelor" Dan Voiculescu cere, o poziţie oficială a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) referitor la date din dosare aflate pe rol şi la libertatea presei.

Preşedintele fondator al PC cere mai exact o poziţie oficială a CSM "referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectând evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corecta şi completă".

Tot în mesajul intitulat "Scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii" şi publicat pe blogul personal, Dan Voiculescu se plânge de faptul că "în ultima perioadă, mai multe mijloace de informare în masa au desfăşurat o amplă campanie de presî referitoare la un dosar aflat în faza de judecată, în care este inclus şi numele meu".

Omul de afaceri Dan Voiculescu dă exemplu cotidianului "Evenimentul zilei", care a publicat, în ediţia tipărită şi în cea online, în intervalul 15 ianuarie – 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

"În toate aceste intervenţii s-au prezentat repetitiv si tendenţios date parţiale din dosar (exclusiv poziţia uneia dintre părţi – D.N.A.) inducând opiniei publice şi magistraţilor un anumit sens în care ar trebui evaluată şi judecată cauza.

Deşi am fost direct vizat de această campanie denigratoare, am refuzat categoric să comentez pe marginea conţinutului dosarului şi nu am prezentat public nici măcar documente obiective, de importanţă fundamentală, precum expertiza solicitată de instanţă, care consemnează că nu există niciun prejudiciu în dosarul supus judecăţii", a mai precizat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu solicită CSM "să adopte o poziţie oficială referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectând evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corectă şi completă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne