Ianis Hagi achiziţionat definitiv de Glasgow Rangers

Internaţionalul român a fost transferat definitiv de vicecampioana Scotiei. Împrumutat la sfârşitul lui ianuarie de la echipa belgiană Racing Genk, gruparea scoţiană şi-a exercitat opţiunea din contract şi l-a achiziţionat în schimbul sumei de 5 milioane de euro.
Internaţionalul român Ianis Hagi.
Internaţionalul român Ianis Hagi. (Getty Images)

Fotbalistul român Ianis Hagi a fost cumpărat de echipa fostului mare jucător englez Steven Gerrard - Glasgow Rangers.

Cumpărat în vara anului 2019 de belgienii de la Racing Genk, fiul fostului mare jucător român Ghe. Hagi, a fost împrumutat până la finalul sezonului vicecampioanei Scotiei pentru suma de 4 milioane de euro.

În urma evoluţiilor sale în tricoul formaţiei de pe Ibrox (12 meciuri în care a marcat 3 goluri, respectiv a oferit două asssituri), gruparea scoţiană a exercitat opţiunea din contract şi l-a achiziţionat pe mijlocaşul român pentru suma de 5 milioane de euro.

Potrivit cotidianului italian Gazzetta dello Sport, cele două cluburi negociază în acest moment modalităţile transferului.

Lazio Roma era la rândul ei interesată de Ianis (21 de ani), dar aceştia s-au reorientat către Mohammed Kudus după aflarea veştii. Rangers ar fi însă dispusă să-l cedeze pe Ianis, dar doar contra sumei de 10 milioane de euro.