Hrănind Hidra care conduce România

Statuia Hidra din Piaţa Presei Libere
Statuia Hidra din Piaţa Presei Libere (Epoch Times România)

Bucureştenii care se aventurează prin Piaţa Presei Libere – fosta Scânteii - au şanse să rămână încremeniţi la vederea unei statui montate acolo de curând. Se numeşte Hidra, creată de (aş spune genialul) Costin Ioniţă, şi este probabil la fel de urâtă ca Iadul din care s-a materializat în iubita dar falita noastră Patrie.

La o sumară observaţie sculptura înfăţişează un corp – aparent al fostei statui a lui Lenin, aşezată de comunişti cam în acelaşi loc, după cum au scris şi colegii mei de la metropotam.ro - căruia i-au crescut mai multe capete, vreo şapte la număr, care se termină printr-un boboc de trandafir?!

Faptul că din hoitul lui Lenin cresc trandafirii unui balaur cu şapte capete ar putea fi evident pentru oricine deschide măcar televizorul. Nu îmi dau seama dacă sculptorul este vreun profet al groazei, dar în mine a reuşit să bage spaima. Nu scupltura, ci situaţia actuală.

Metafora e pe cât de urâtă pe atât de apăsătoare. România a fost condusă de un regim – comunismul - care a avut tupeul să fure de la toată lumea ani de zile, să facă praf crema României în închisori, în timp ce instaura dictatura drojdiei sociale. A luat boii din bătătura ţăranului, apoi chiar bătătura. A furat făbricuţe şi case de la orăşeni, lăsând pe mai toată lumea săracă lipită.

Dar fiara nu s-a potolit cu atât. A poftit la valori, pe care noi i le-am dat pe tavă. A confiscat regalitatea şi elita României, generali, scriitori, preoţi, valorile şi virtutea acestei ţări, în timp ce instiga pleava societăţii la ură, crimă şi furt. Acel regim a jefuit românii de orice urmă de demnitate, credinţă şi curaj. A dus o campanie de spălare pe creier vreo 45 de ani.

Apoi a venit Iliescu la putere. Urmarea decurge din premize, aşa cum copiii urmează din părinţi. S-au folosit aceleaşi metode – minciuna groasă, înfierări cu mânie proletară, alte furturi (de data asta ale bunurilor de la stat, majoritatea fiind deja furate). Crime comise acum în numele democraţiei, care trebuia mânjită.

Au fost găsiţi noii demagogi, care au pornit noi campanii de spălare pe creier (ziare precum Dimineaţa sau România Mare), folosind aceleaşi metode comuniste: calomnie la adresa intelectualilor, ultraj, adevăruri scoase din context sau minciuni spuse de 1.000 de ori până deveneau adevăruri. Toate acestea sub umbrela unei Justiţii paralizate de şantaje politice şi maşinării.

Cristian Câmpeanu de la România Liberă se întreba, nu fără temei, cum de este posibil acum ca o masă atât de mare de români să fie atât de lipsiţi de discernământ încât să urmeze ceva atât de nociv ca autorii penali ai puciului actual? Răspunsul e simplu, deşi tulburător. Comunismul este un spirit, un soi de duh rău, care acţionează prin interpuşi şi are armate de oameni, aduşi în starea în care nu văd albul de negru. Cum face asta? Folosindu-se de trăsăturile umane cele mai negative - ură, invidie, trădare, lipsă de respect.

Cred că Hidra n-ar trebui să stea în Piaţa Presei Libere ci deasupra Casei Poporului, şi poate câte o replică a sa la fiecare punct de graniţă, pentru a transmite tuturor mesajul: această ţară este una în care Răul persecută fără jenă Binele şi în care Abjecţia învinge de 22 de ani Virtutea

Apoi, de atâţia ani de zile s-au spus multe despre comunism, dar nu s-a făcut mai nimic. Singurul care a făcut un început a fost hulitul Traian Băsescu, care a condamnat comunismul în mijlocul urletelor proletare şi calomniilor unui Parlament care trebuia poate băgat în parte după gratii.

Dar un om nu poate lupta pentru o ţară întreagă.

Din 1990 nimeni nu a reuşit să educe masa de români care l-a susţinut pe Miron Cosma. Aşa că acum avem un Dogaru. Acelaşi rol, o altă faţă. Nimeni n-a reuşit să-l bage la puşcărie pe Corneliu Vadim Tudor. Aşa că acum avem antene şi jurnale naţionale, unde se vehiculează aceleaşi cuvinte, pe acelaşi ton, cu aceleaşi mesaje, deşi sunt alţi oameni. Nimeni n-a reuşit să explice că minciuna, crimele şi jafurile făcute pentru un grup de interese vor trebui perpetuate de acelaşi grup de interese, iar asta nu serveşte poporului de nici un fel, indiferent cât de tare se instigă la ură pentru a deturna atenţia. Aşa că acum nu îl mai avem pe Iliescu, ci pe Ponta.

Capetele Hidrei apar imediat ce sunt tăiate, căci aceasta se hrăneşte din însăşi fibra compromisă a poporului român. Azi este mai evident decât niciodată că noi românii nu am sprijinit Binele, aşa că suntem condamnaţi să trăim cu Răul, iar istoria se repetă ca într-un coşmar.

Din acest punct de vedere cred că Hidra n-ar trebui să stea în Piaţa Presei Libere ci deasupra Casei Poporului, şi poate câte o replică a sa la fiecare punct de graniţă, pentru a transmite tuturor mesajul: această ţară este una în care Răul persecută fără jenă Binele şi în care Abjecţia învinge de 22 de ani Virtutea. Iar locuitorii săi îşi văd liniştiţi de supravieţuirea în care au fost aruncaţi de către torţionarii pe care îi urmează orbeşte şi acum. În timp ce susţin, fără să-şi dea seama, Hidra care ne mănâncă oasele şi copiii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii