Horia Tecău, calificare în forţă în semifinalele de dublu ale turneului ATP de la Paris

Tecău şi Rojer au avut de luptat doar în primul set în faţa cuplului Raven Klaasen (Africa de Sud)/Michael Venus (Noua Zeelandă), pentru că în partea a doua a întâlnirii ultimii doi nu au mai opus deloc rezistenţă.
Cuplul format din jucătorul român de tenis  Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer.
Cuplul format din jucătorul român de tenis Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer. (Getty Images)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer şi-a asigurat, vineri, prezenţa în penultimul act al probei de dublu din cadrul turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro, graţie succesului înregistrat în faţa favoriţilor numărul patru la cucerirea trofeului - Raven Klaasen (Africa de Sud)/Michael Venus (Noua Zeelandă).

Tecău şi Rojer au întâmpinat o rezistenţă mărită din partea adversarilor doar în primul set şi unde lupta cea mare s-a dat în tie break - dominat exclusiv de cuplul româno-olandez, scor 7-6 (4). Manşa secundă a avut o cu totul altă poveste, adjudecată clar de Tecău şi Rojer, care nu le-au mai lăsat nici o şansă, încheind sec (6-0). Partida a durat 71 de minute.

În continuare, cei doi campioni ai sportului alb - prezenţi pentru a doua oară în acest sezon în semifinalele unui turneu Masters 1000 – după Cincinnati – vor avea de înfruntat pe favoriţii numărul doi, americanii Mike Bryan şi Jack Sock.

Ei şi-au asigurat deocamdată 360 puncte ATP la dublu, respectiv un premiu financiar de 71.130 dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport