Hilde Brandl: Guvernul PSD-ALDE - o calamitate. Au rămas fără bani de pensii în decembrie!

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Ministerul Muncii a rămas fără bani de pensii în luna decembrie, fapt ce arată degringolada fiscală în care ne-au adus actualii guvernanţi, cu atât mai mult cu cât în acest an au făcut deja două rectificări bugetare majore, a atras atenţia, într-o declaraţie pentru Epoch Times, Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

"Noul ministru al Muncii, Marius Budai a solicitat ajutor de la fondul de rezervă al Guvernului, un fond creat special pentru situaţii neprevăzute, pentru situaţii de criză, precum cutremure, incendii sau alte calamităţi naturale. De această dată însă adevărata calamitate naturală a fost chiar Guvernul PSD-ALDE care a crescut indecent cheltuielile statului fără să asigure banii de pensii", a explicat Hilde Brandl.

Potrivit liderului PNL, dezastrul de la pensii vine în contextul în care PSD-ALDE au luat din pensiile românilor în 2018 şi exact acelaşi lucru vor face şi în 2019.

"Conform legii în vigoare, pensiile ar creşte de la 1 ianuarie cu aproximativ 14%. Astfel, punctul de pensie ar creşte de la 1100 de lei la 1254 de lei. Însă, conform ultimei Ordonanţe de Urgenţă, pensiile vor creşte în 2019 doar de la 1 septembrie şi doar cu 15%. Chiar dacă se vor ţine de această promisiune, un pensionar va pierde în medie în 2019 aproximativ 102 lei pe lună, adică peste 1200 de lei în tot anul", a precizat Hilde Brandl.

Şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti a atras atenţia că, deşi pensionarii nu vor avea pensii mărite de la 1 ianuarie 2019, aceştia vor plăti mai mult pentru hrană, încălzire şi medicamente din cauza politicilor inflaţioniste ale Guvernului socialist.

"Avem cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană iar acest lucru se vede în special în produsele de bază", a adăugat Hilde Brandl.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne