Hellvig câştigă războiul cu ANI. Curtea Supremă îl declară nevinovat

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arbitrul conflictului juridic dintre europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig şi Agenţia Naţională de Integritate, a decis miercuri că vicepreşedintele PNL nu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Mă bucur că instanţa supremă a confirmat că nu m-am aflat în stare de incompatibilitate şi că nu am avut nicio intenţie de a încălca legislaţia. Consider că este deznodământul just al unui proces dificil, în care mi-am pledat constant nevinovăţia", a apreciat Eduard Hellvig.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astăzi recursul prin care europarlamentarul PNL a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti – instanţă care, la 1 aprilie 2014, respinsese ca neîntemeiată acţiunea prin care Eduard Hellvig contesta raportul de evaluare al ANI.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către ANI care a argumentat că, în intervalul 7 mai-31 octombrie a exercitat simultan funcţia de ministru şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

Ulterior, Hellvig a susţinut că nu deţine funcţia de director al acelei societăţi şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani, însă ANI a arătat că Ministerul Muncii a comunicat faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă în cazul ministrului a fost operată la data de 31 octombrie 2012.

Hellvig a dat în judecată ANI şi a cerut anularea raportului dar a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucureşti, însă astăzi ÎCCJ i-a dat câştig de cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne