Guvernul Ungureanu este chiar mai păgubos decât guvernul Boc afirmă Lucia Varga (PNL)

Şedinţă de guvern.
Şedinţă de guvern. (www.gov.ro)
Epoch Times România
19.04.2012

Lucia Varga, deputata PNL a făcut, joi, un apel către toţi parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR să voteze moţiunea de cenzură depusă miercuri de USL, precizând, în context, faptul că actualul Executiv este "incompetent şi şantajabil", fiind, în opinia sa, "chiar mai rău şi mai păgubos decât guvernul Boc".

"Am sperat că principala preocupare a acestui guvern va fi cea de îmbunătăţire a vieţii oamenilor, de creare a locurilor de muncă, un sistem de sănătate mai bun, respectarea regulilor democratice. După o perioadă firească de clemenţă, se constată însă că acest guvern acţionează împotriva intereselor românilor şi este chiar mai rău şi mai păgubos decât guvernul Boc," a precizat, în conferinţă de presă, Lucia Varga.

Deputata susţine că Guvernul ar fi cedat "şantajului" unor grupuri de interese privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importate, fără a organiza dezbateri publice, fără transparenţă, încălcând legea. Varga a menţionat că este vorba despre exploatarea gazelor de şist şi Cupru Min.

Deputata PNL a acuzat guvernul că ar fi cedat şi "şantajului" PDL alocând "clientelei de partid" fonduri importante de la buget înainte de alegeri, pentru pregătirea alegerilor.

"Guvernul Ungureanu a dat mită pentru a rămâne la putere, adică 648,2 milioane de lei, aproape 150 de milioane de euro, alocate din fondul de rezervă, nu pentru grija cetăţenilor, ci pentru a finanţa campania de alegeri şi a cumpăra voturi," susţine Varga.

Ea a mai afirmat, de asemenea, că guvernul ar fi încălcat principiul autonomiei universitare, în cazul UMF Tg. Mureş.

"Am speranţa că, în ultimul ceas, parlamentarii care au susţinut guvernul Boc şi guvernul Tăriceanu vor ieşi să voteze moţiunea. Pentru mine este o surpriză că şi UDMR-ul a declarat, ca şi PDL, că îşi vor ţine parlamentarii în bănci, dând dovadă de laşitate politică. Fac apel către toţi parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR să iasă şi să voteze moţiunea de cenzură scurtând astfel suferinţa provocată de acest guvern incompetent şi şantajabil," a conchis deputata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor