Guvernul R.Moldova neagă implicarea în incidentului de pe Aeroport: Niciun moment tensionat pentru premier

Membrii delegaţiei Republicii Moldova care se îndreptau spre München nu ar fi implicaţi în niciun scandal, informează Biroul de comunicare al Guvernului.
Maria Maevschi
14.03.2016

alte articole

Pavel Filip, şeful Exexutivului de la Chişinău
 
 
 
Pavel Filip, şeful Exexutivului de la Chişinău       (Florin Chirila/Epoch Times)
Maria Maevschi
14.03.2016

Reprezentanţii Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului Republicii Moldova a negat faptul că delegaţia guvernamentală, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip ar fi fost implicată într-un incident pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în zborul spre München, aşa cum se vehiculează în presă.

Nu a existat „niciun moment tensionat, iar verificările suplimentare s-au făcut la solicitarea echipajului”, informează UNIMEDIA conform unei informaţii oficiale din partea Biroului de comunicare al Guvernului.

„Nu a fost niciun moment tensionat. S-a făcut un control de securitate la decizia echipajului, fără să se spună motivele. Paza premierului l-a însoţit, conform obligaţiilor de serviciu”, se arată în poziţia oficială a Biroului de comunicare.

Precizăm că reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) nu au comentat deocamdată situaţia.

Amintim că o delegaţie din Moldova, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip ar fi provocat duminică, potrivit unor surse din cadrul Aeroportului Chişinău, un incident neplăcut la bordul avionului care zboară pe ruta Chişinău - München, motiv pentru care zborul a fost reţinut timp de o oră şi jumătate.

Mai exact, ofiţerii de pază ai premierului au început să mişte în mod voluntar bagajele de mână ale pasagerilor, fapt ce i-a nemulţumit pe aceştia din urmă. După câteva avertismente, însoţitoarele de bord au fost nevoite să cheme căpitanul, care a rugat toţi pasagerii, inclusiv oficialii guvernamentali, să coboare din avion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor