Guvernul PSD, acuzat că tocmai a blocat dosarele Revoluţiei, Jandarmeriei şi Tel Drum

De la deja istoricul dosar al Revoluţiei până la dosarul Teldrum-Dragnea, incluzând dosarul abuzurilor Jandarmeriei din 10 august, OUG pentru modificarea legilor Justiţiei sfidează nu doar cetăţenii României, ci şi Constituţia, a acuzat deputatul Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul USR Silviu Dehelean a acuzat luni, în cadrul unui comunicat de presă, că Guvernul Dăncilă tocmai a reuşit "să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de PSD" blocând cele mai importante dosare ale momentului.

"Ordonanţa de Urgenţă privind Legile Justiţiei reprezintă cel mai periculos contraatac pesedist al momentului. Schimbând regulile referitoare la vechimea şi gradul profesional al procurorilor, OUG încalcă art. 15 alin. 2 din Constituţia României care stabileşte aplicabilitatea legii doar pentru viitor, şi îi elimină din dosarele instrumentate pe mulţi dintre procurorii delegaţi perfect legal la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de exemplu. Astfel, în celebrul dosar al Revoluţiei au fost aduşi procurori de la mai multe parchete şi secţii, tocmai pentru că volumul de muncă este unul impresionant iar complexitatea acuzaţiilor nu are precedent. Nefinalizat de 30 de ani, dosarul Revoluţiei va rămâne o poveste fără sfârşit: 3 din cei 6 procurori delegaţi vor fi îndepărtaţi din dosar. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, poate sta liniştit. Vom mai vorbi despre Revoluţie doar pe 21 şi 22 decembrie, în fiecare an, şi, evident, doar la televizor", a declarat Silviu Dehelean.

Potrivit deputatului, nici mult mai recentul dosar al abuzurilor Jandarmeriei din 10 august nu va putea fi instrumentat prea uşor, pentru că Guvernul a decis ca 2 dintre cei 3 procurori care îi anchetează pe jandarmi să părăsească fie Secţia Parchetelor Militare, fie dosarul la care lucrează.

"Ministrul PSD de Interne, Carmen Dan, răsuflă relaxat. Nu se va ajunge la ordinele date de ministru pentru că nici instrumentele politice din Jandarmerie nu mai pot fi anchetate prea uşor. Nicio OUG fără cel puţin o dedicaţie pentru Liviu Dragnea. Acum, cu gândul la patronul politic al Coaliţiei PSD ALDE, Guvernul României a decis ca niciun procuror fără 10 ani vechime să nu poată funcţiona în DNA sau DIICOT. Proiectul iniţial al OUG stabilea o vechime minimă de 8 ani, însă, după ce au refăcut calculele, PSD şi ALDE au crescut acest prag cu încă 2 ani. De ce? Simplu, pentru ca procurorul care instrumentează dosarul Teldrum are o vechime de 8 ani. Iată doar trei exemple de dosare-poate cele mai relevante, poate fix cele la care s-au gândit PSD ALDE atunci când au produs această OUG – afectate de noile modificări ale Legilor Justiţiei", a precizat Silviu Dehelean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne