Guvernul kosovar, dezamagit de plecarea jandarmilor romani de la Pristina

Guvernul kosovar isi exprima profunda dezamagire fata de plecarea din provincie a jandarmilor romani, inclusiv a celor 11 jandarmi care se aflau sub ancheta, ca urmare a incidentelor care au avut loc in timpul protestelor violente din 10 februarie, de la Pristina, soldate cu doua victime din randul protestatarilor.

Guvernul kosovar a lansat un apel ONU si Uniunii Europene, cerandu-le sa intervina pe langa executivul de la Bucuresti cu solicitarea de a coopera in timpul desfasurarii anchetei si de a pune la dispozitie persoane oficiale competente, care sa contribuie la elucidarea "evenimentelor dramatice de la 10 februarie", cand au avut loc confruntari intre demonstrantii albanezi si membri ai Politiei internationale din Kosovo.

Romania asigura ONU ca este gata sa coopereze total pentru aflarea adevarului despre evenimentele din 10 februarie de la Pristina

Romania asigura ONU ca este gata sa coopereze total pentru aflarea adevarului despre evenimentele din 10 februarie de la Pristina, violente care s-au soldat atunci cu moartea a doi etnici albanezi.

Subcomisarul Alina Avram, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a declarat ca 11 din cei 75 de jandarmi romani din Kosovo s-au intors in tara conform regulilor de procedura ale ONU.

ONU s-au declarat nemultumite de faptul ca romanii s-au intors in tara inainte de incheierea anchetei legate de moartea celor doi etnici albanezi.

Misiunea ONU din provincia sarba regreta ca autoritatile de la Bucuresti nu au raspuns cererii Cartierului General al ONU ca jandarmii sa ramana in Kosovo pana la 6 aprilie si cere din nou sa-i puna pe cei 11 la dispozitia anchetatorilor.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne