Guvernul a majorat redevenţele la resurse minerale, cea pentru aur se dublează de la 4% la 8%

Epoch Times România
28.12.2011

Executivul a adoptat marţi majorarea unor redevenţe, printre care cea pentru minereuri de metale nobile, care s-a dublat de la 4% la 8%, cea pentru operaţiuni petroliere, care a crescut de la 10% la 15%, estimându-se o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu circa 282 milioane lei anual.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean a anunţat că Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi seară, majorarea redevenţelor pentru toate resursele minerale aflate sub incidenţa Legii Minelor, a redevenţelor cuvenite statului din operaţiunile petroliere de transport al petrolului prin sistemele naţionale de transport al petrolului, precum şi cele din operaţiuni petroliere efectuate prin terminale petroliere aflate în proprietatea statului.

Astfel, redevenţa pentru operaţiuni petroliere de transport şi tranzit al petrolului prin sistemele naţionale de transport al petrolului, precum şi cea din operaţiunile petroliere efectuate prin terminalele petroliere a crescut de la 10% la 15%.

Redevenţa pentru operaţiunile de înmagazinare subterană a gazelor narale a crescut de la 3% la 5%, în timp ce redevenţa pentru cărbuni şi minereuri feroase şi neferoase a fost majorată de la 4% la 6% din valoarea producţiei miniere.

Revedenţa pentru minereuri de metale nobile s-a dublat de la 4% la 8%, redevenţa pentru substanţe nemetalifere a crescut la 0,8%, iar redevenţa pentru ape minerale a crescut de la 4 euro pe 1.000 litri la 6 euro pe 1.000 litri.

Prin majorarea redevenţelor, Guvernul estimează o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu circa 282 milioane lei anual. În 2010, veniturile estimate din redevenţe miniere şi petroliere se ridică la 1,194 miliarde lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor