Guvernarea inteleapta a imparatilor Tarii de sub Cer

O descriere din timpul Dinastiei Ming a Împăratului de Jad.
O descriere din timpul Dinastiei Ming a Împăratului de Jad. (Captură Foto)

Viitorii imparati erau intotdeauna pregatiti pentru guvernare fie ca obtineau puterea prin mostenire, fie in procesul luptelor dintre dinastii.

Cel care devenea imparat, poseda toate calitatile de domnitor: un devotament cu adevarat mistic fata de popor, puritatea de ganduri si idei, intelepciune profunda, vointa puternica, curaj in afaceri, o viziune si analiza a evenimentelor curente deosebite, precizie extrema in luarea deciziilor, justitie dezinteresata, precum si cunostinte bogate ale diferitelor stiinte, cat si arte si despre curente literare, poetice si invataturi filozofice.

Ei isi stiau foarte bine destinul si se tineau de promisiuni. Avand cei mai buni mentori si consilieri, Imparatii pronuntau in cele din urma doar vointa proprie, nu fara a permite fiecaruia din consilierii sai sa-si exprime opinia si, in acest timp, se dedicau reflectiilor cu atentie.

Multi dintre imparati puteau vedea viitorul tarii si al cetatenilor si preziceau evenimente viitoare. Dotati cu puteri spirituale, contemplau lumea misterioasa si frumusetea incredibila a naturii, simteau legatura armonioasa cu natura si apoi se cufundau in beatitudinea fortelor ceresti ale Universului.

In timpul guvernarii, o sarcina importanta era gasirea si atragerea subordonatilor talentati si devotati, imparatii cautand sa aduca in anturajul lor personalitati puternice, capabile sa ia decizii bune, sa solutioneze cele mai dificile situatii si sa contribuie la cresterea semnificativa a Puterii, Gloriei Statului si Maretiei imparatului.

La ordinul conducatorilor au fost pregatite si publicate numeroase coduri sistematizate de legi care erau aprobate de Imparati, pentru a stimula dezvoltarea societatii de drept si consolida statul.

Imparatii au lasat o bogata mostenire: tratate stiintifice unice, tabele astronomice, cronici istorice, studii ale istoriei antice, lucrari de literatura, poezie si filozofie, lucrari de arta nepretuite ale reprezentantilor de seama din renumite dinastii domnitoare ale Tarii de sub Cer.

*****

Dupa materialele cronicilor si tratatelor istorice ale Colectiei antice din Palatul Imperial al Chinei, aflat in colectia privata a Printesei si Mostenitoarei la tronul ​​Imperiului chinez, O. N.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură