"Guru" Bivolaru ar putea fi eliberat condiţionat

Judecătoria Bistriţa a decis că Gregorian Bivolaru, condamnat pentru act sexual cu un minor, poate fi eliberat condiţionat.
Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru (stiripesurse.ro)

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi eliberat condiţionat, au decis magistraţii Judecătoriei Bistriţa. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori, informează digi24.ro.

Reamintim că Bivolaru a fost condamnat de Înalta Curte în data 14 iunie 2013 la şase ani de închisoare cu executare, pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, liderul MISA fiind plecat din România încă din 2004, an în care a fost trimis în judecată.

În aprilie 2005, Bivolaru a fost arestat în Suedia, însă, opt luni mai târziu, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, în decembrie 2005 fondatorul MISA primind azil politic din partea autorităţilor suedeze. Subiectul Bivolaru părea îngropat până în ajunul reţinerii liderului MISA în Franţa, când Antena 3 a redeschis, din senin, subiectul Bivolaru - MISA.

În timpul audierilor din Franţa, anterior extrădării, Bivolaru a declarat că trimiterea sa în România ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice.

„Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare.

De asemenea, Bivolaru ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne