Grindeanu, propus premier. Tăriceanu ameninţă: Un al doilea răspuns negativ al preşedintelui ar fi suicidal

Dacă preşedintele Klaus Iohannis refuză pentru a doua oară propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, atunci vor declanşa procedura de suspendare, a avertizat şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Un al doilea răspuns negativ pe care preşedintele Klaus Iohannis l-ar da în cazul propunerii PSD pentru funcţia de premier - Sorin Grindeanu - ar fi "un gest suicidal", singura soluţie fiind declanşarea procedurii de suspendare, a ameninţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Apreciez foarte clar şi fără niciun fel de echivoc că un al doilea răspuns (negativ - n.r.) ar fi un gest suicidal al preşedintelui. Atunci, singura soluţie care ne rămâne la îndemână este, sigur, declanşarea procedurii de suspendare. Nu vreau să ajungem în această situaţie, vreau să fiu foarte clar.

Am încercat în discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei şi cu cei de la PSD să facem tot posibilul să evităm o astfel de situaţie, dar încălcarea Constituţiei nu poate fi tolerată, atitudinea de dispreţ faţă de cetăţeni, faţă de votul cetăţenilor nu poate fi tolerată, aşa încât la un moment dat trebuie întreprins ceva", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Co-preşedintele ALDE a avertizat că nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă "răspunsul politic" dat ca urmare a "crizei politice" declanşate de şeful statului.

"Dacă preşedintele refuză şi a doua oară, e clar că ceea ce urmăreşte nu e altceva decât un joc de putere şi amplificarea unei crize politice, care, probabil, i s-ar părea domniei sale că îi aduce avantaje. Atunci, sigur că nu avem la dispoziţie alte soluţii politice inovatoare", a adăugat Tăriceanu.