Ginerele lui Băsescu, Radu Pricop, l-a dat în judecată pe Gâdea

Gadea
Gadea (youtube.com)

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Petru Pricop, l-a dat în judecată pe Mihai Gâdea, directorul general al Antena 3, după ce acesta a difuzat o serie de materiale care îl acuzau pe Pricop de implicare în fraude imobiliare.

Dosarul în care Pricop l-a acţionat în instanţă pe Gâdea a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti marţi, 12 august, informează DailyBusiness.ro. Obiectul acestuia este răspundere delictuală şi există posibilitatea ca Radu Pricop să solicite despăgubiri de la şeful Antenei 3, fiind deranjat de materialele pe care instituţia media le-a difuzat despre el.

"L-am dat în judecată pentru minciunile de acum o lună-două şi l-am mai dat o dată în judecată pentru minciunile de astă iarnă", a spus Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, pentru DailyBusiness.ro.

Acesta a menţionat că dosarul recent vizează materialele Antenei privind implicarea sa în retrocedarea ilegală a unui teren de la Institutul Fundeni.

Întrebat dacă va solicita despăgubiri, Radu Pricop nu a dorit să comenteze, scuzându-se că se află la aeroport şi se pregăteşte să plece în vacanţă.

Acţiunea în instanţă a lui Pricop vizează o serie de materiale difuzate de Antena 3, prin care respectivul post, fără să respecte o minimală prezumţie de nevinovăţie, afirmă că "ginerele şefului statului, Radu Pricop, este implicat într-o altă retrocedare ilegală de milioane".

"Este vorba despre un teren de la Institutul Fundeni, caz în care este implicat şi primarul din Azuga, Constantin Samson, edilul în prezenţa căruia a avut loc cununia civilă a fiicei preşedintelui cu Radu Pricop", se menţionează într-un articol publicat pe site-ul Antenei 3.

Pricop, de profesie avocat, împreună cu partenerul său de la casa de avocatură, Octavian Banu, l-a dat în judecată pe reprezentantul Antena 3 şi în decembrie 2013, pe răspundere delictuală. Iar pe 11 iunie 2014, Tribunalul Bucureşti le-a admis în parte cererea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne