Lăzăroiu, despre "mineriada" de la Cotroceni: Săracii au ieşit să apere averea bogaţilor care au furat de la ei

Antena 3 şi susţinătorii ei, la plimbare la Palatul Cotroceni.
Antena 3 şi susţinătorii ei, la plimbare la Palatul Cotroceni. (Epoch Times România)

După ce o serie de reporteri au fost la un pas să fie linşaţi la "plimbarea" anunţată de jurnaliştii Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comparat mitingul neautorizat de ieri, condus de directorul postului Mihai Gâdea şi de Mircea Badea, cu mineriada din 1990, însă de data aceasta săracii au ieşit în stradă ca să apere averea bogaţilor care au furat de la ei.

"Cred că ăsta e idealul comunist. Solidaritate între săraci şi bogaţi. Dacă bogaţii intră la puşcărie, pentru că au furat de la săraci, săracii trebuie să fie solidari cu ei. Fraţilor, PSD a reuşit să ne aducă cea mai bună ordine posibilă şi noi nu ne-am dat seama. La asta se referea Voiculescu când vorbea de Ministerul Armoniei. Să fie bine pentru toţi şi să nu intre nimeni la puşcărie. Bun, n-a zis nimeni că marii lideri comunişti erau nişte amărâţi. Dar în capitalism să vezi săracii cum apără averea bogaţilor care au furat de la ei, e foarte neobişnuit. Voiculescu nu s-a prezentat niciodată ca vreun mare lider comunist. El se dădea un capitalist veritabil", a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a remarcat că mulţi oameni au venit la miting în baston, pe jos, în timp ce Gâdea a venit în limuzină cu doi bodyguarzi, iar protestatarii tot se simţeau egalii lui. "Spuneţi-i asta lui Lenin şi îl bulversaţi total", a adăugat ironic Lăzăroiu.

"Asta cred că e noua revoluţie a proletariatului. Marx se răsuceşte în mormânt. Deci săracii ies în stradă ca să apere averea bogaţilor care au furat de la ei. Unde mai e conştiinţa de clasă? În alte ţări săracii iau cu asalt castelele, violează cucoanele şi îşi împart între ei carpetele şi tacâmurile de argint. Amărăşteni care să iasă în stradă pentru bogătani băgaţi la puşcărie, cred că doar în România condusă de PSD poţi să vezi", a subliniat fostul ministru al Muncii.

În ciuda faptului că mai mulţi jurnalişti au fost agresaţi, Lăzăroiu a remarcat că premierul Victor Ponta a insistat să laude şi pe pagina sa de Facebook "mineriada" organizată duminică de "slugile lui Voiculescu", după condamnarea patronului trustului Intact la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul ICA.

"Ce naşte din pisică şoareci mănâncă, iar un puiuţ de comunist nu poate să nu aprecieze "mânia proletară" la adevarata ei valoare. Când Ponta nu mai e în stare să dea de mâncare pensionarilor, le oferă o cauză pentru care să dea un cap în gură: protectorul săracilor şi-a pierdut avionul personal, castelul, averea şi libertatea. Asta da cauză pentru pensionari să iasă în stradă. Dacă erau un pic mai deştepţi, se duceau la uşa lui Ponta şi-i cereau să împartă averea mogulului. Dar să se dea să ajungă la toţi", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a dezvăluit pe post că a discutat şi cu fostul preşedinte al României Ion Iliescu, iar fostul şef de stat şi-a exprimat solidaritatea faţă de jurnaliştii Antena 3, precizând că este siderat de ceea ce se întâmplă în ultimele zile.

"Aş fi putut să jur. Ştiţi ce i-a spus Iliescu? Să va zic: Mihai, am avut şi eu problema asta cu obraznicii ăia din Piaţa Universităţii. Mineri nu mai aveţi acum, că s-au închis minele. Dar aveţi pensionari ca mine, oameni de nădejde, care au muncit o viaţă şi au clădit comunismul. Faceţi voi un apel la ei, chemaţi-i la Cotroceni să facă puţină ordine. Prea multe elemente fasciste în ţara asta, în frunte cu Băsescu. Apelează la ei. Sunt oameni pe care vă puteţi baza. Nu mai sunt ei în putere, dar un şut în fund, o palmă, o geantă în cap mai sunt în stare să dea şi ei", a mai declarat Lăzăroiu.