Gigi Becali stă la Jilava până la jumătatea lunii decembrie

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali
Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)
Flori Mladin
03.12.2013

Gigi Becali este încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde va rămâne până la jumătatea lunii decembrie, având în vedere că trebuie să se prezinte la trei termene de judecată la instanţe din Capitală. ANP consideră că "nu este practic" ca acesta să fie transportat de la Poarta Albă de trei ori în şapte zile.

Gigi Becali a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Jilava pe 26 noiembrie, întrucât a avut termen în dosarul privind contopirea pedepselor la Curtea de Apel Bucureşti.

După şedinţa de judecată, Gigi Becali nu a mai fost transportat în judeţul Constanţa la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, întrucât pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit încă trei citaţii emise pe numele omului de afaceri, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene în 5, 9 şi 11 decembrie, au declarat surse din ANP marţi, pentru mediafax.

Gigi Becali a rămas încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instanţele bucureştene la cele trei termene de judecată.

ANP a hotărât ca Becali să rămână la Penitenciarul Jilava până la termenul din 11 decembrie, după care, să fie dus iar la Penitenciarul Poarta Albă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu un adaosde şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Gigi Becali s-a plâns judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti de condiţiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanţa la instanţa din Bucureşti, afirmând că "plăteşte preţul celebrităţii" şi trebuie să stea într-o cuşetă în dubă, nu împreună cu ceilalţi deţinuţi.

"Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atâtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. (...) Trebuie să plătesc preţul celebrităţii. Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi", a susţinut Becali.

Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea finanţatorului echipei Steaua de a fi transferat la Poarta Albă, astfel că la 29 octombrie, Gigi Becali a fost transferat de la Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa. El este încarcerat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, stă într-o celulă cu încă 19 deţinuţi şi execută o pedeapsa în regim semideschis.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (mapn). Totodată, au mai primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Becali a mai primit două condamnări definitive anul acesta tot de la instanţa supremă: una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor