Gh. Ciuhandu (PNŢCD): Noi nu ne regăsim în niciunul din cele două blocuri politice antagonice

Epoch Times România
12.04.2012

PNŢCD Timiş a semnat joi, protocolul de alianţă cu Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) - filiala Timiş, noua structură numindu-se Uniunea pentru Timiş (UPT).

Liderul ţărăniştilor timişeni, Gheorghe Ciuhandu, speră să continue colaborarea cu FDGR şi după alegerile locale, declarând că formaţiunea sa nu se regăseşte în niciuna din cele două mari blocuri de pe scena politică românească, USL şi PDL cu colaboratorii.

"Ţara este împărţită în două blocuri antagonice. Noi nu ne regăsim în niciunul din acestea şi, ca atare, am preferat să mergem pe calea nostră, mai ales în alegerile locale, unde valorile locale trebuie să primeze. Aici, PNŢCD a găsit în Forumul Democrat al Germanilor cel mai bun partener", a afirmat Gheorghe Ciuhandu.

Deputatul Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţii germane în Parlamentul României, a declarat, la rândul său, că semnarea protocolului reflectă dovada unei politici consecvente, serioase şi eficiente duse de cele două părţi pentru cetăţenii Timişoarei.

În judeţ a fost creată, înainte de alegerile din 2008, Alianţa pentru Timiş, din care făcea parte, alături de PNŢCD şi FDGR şi PNL, structură nedenunţată de vreunul dintre parteneri, dar noua orientare a liberalilor i-a îndepărtat de alianţă.

Ovidiu Ganţ a punctat faptul că în România a existat timp îndelungat o singură opţiune "proastă", PCR, iar astăzi reducerea ofertei publice şi politice la doar două opţiuni este o greşeală.

"Este o greşeală fundamentală şi străină unei democraţii de tip european. Întreaga Europă are la bază unitatea în diversitate (...). Cred că această diversitate etnică şi culturală este o garanţie a dezvoltării armonioase a oraşului şi a judeţului. Cred că ceea ce facem astăzi este un lucru bun, este primul pas pentru a conduce, în continuare, administraţia timişoreană, spre binele cetăţenilor", a afirmat Ganţ.

El a subliniat faptul că atunci când merge în Germania este întrebat de autorităţile federale de două oraşe şi de doi primari din România: Sibiu - Iohannis şi Timişoara - Ciuhandu.

"Nu mi s-a pus niciodată vreo întrebare legată de Bucureşti sau de alte regiuni ale ţării", a punctat Ganţ.

Cu toate acestea, el a afirmat, pentru AGERPRES, că a susţinut prin vot toate iniţiativele unui guvern care nu a colaborat cu primarul Sibiului şi consideră că a făcut un lucru bun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor