Germania va tăia patru sute de mii de locuri de muncă din industria auto în următorii zece ani - producţia auto se prăbuşeşte

(Captură Foto)

Începutul unei prăbuşiri, care include tăierea de aproximativ 400.000 de locuri de muncă în industria auto germană, este deja în curs, pe măsură ce industria se orientează către vehicule electrice, a raportat Financial Times.

Forţa de muncă din Germania este probabil să se contracte cu 1% în următorii zece ani pe fondul reorientării unor mari producători de automobile precum Audi, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen şi Porsche către vânzările de maşini electrice.

Dar faptul că trecerea de la un motor cu combustie la electric ar putea duce la pierderi de locuri de muncă este doar o acoperire generată de presa germană şi / sau de guvern, pentru a muşamaliza colapsul producţiei de autovehicule din ţară, potrivit Zerohedge.

Guvernul german se aşteaptă ca producătorii de automobile să producă 10 milioane de maşini electrice până în 2030. Odată cu adăugarea automatizării şi a inteligenţei artificiale în fabrici, necesarul de forţă de muncă umană va continua să scadă şi mai mult.

Industria auto din ţară susţine 800.000 de locuri de muncă şi indirect sprijină încă 3 milioane de locuri de muncă.

"Este responsabilitatea comună a industriei, a sindicatelor şi a politicii de a promova recalificarea, astfel încât efectele negative asupra pieţei muncii să poată fi reduse la minimum", a declarat Kurt-Christian Scheel, directorul general al VDA care reprezintă producătorii auto din Germania.

Fabrica Zwickau a companiei Volkswagen şi linia de asamblare Zuffenhausen a firmei Porsche au fost transformate până acum pentru a produce vehicule electrice, fără pierderi de locuri de muncă importante, datorită puterii de negociere a sindicatelor.