Georgia: Explozii la un depozit de muniţii în Abhazia soldate cu zeci de răniţi

Zeci de persoane au fost rănite din cauza exploziilor care au zguduit miercuri un depozit de muniţii în provincia separatistă georgiană Abhazia, potrivit unor oficiali ruşi şi agenţii de ştiri.
(Getty Images)

Ambasada rusă din Abhazia a declarat că exploziile au zguduit un arsenal militar situat în satul Primorskoye, în apropierea Mării Negre.

Conform primelor date, aproximativ 50 de persoane au fost rănite, dintre care 27 au fost spitalizate. Ambasada rusă a precizat pe contul său de Facebook că 19 turişti ruşi s-au aflat printre cei care au nevoie de tratament în spital.

Tamaz Tsakhnakia, oficial de top al Departamentului sănătăţii în Abhazia, a actualizat ulterior numărul răniţilor la 60, inclusiv 35 de turişti ruşi, potrivit agenţiei de ştiri Interfax. Tsakhnakia a adăugat că patru persoane se află în stare gravă.

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu un nor imens care se ridica deasupra munţilor în zona exploziilor.

Abhazia s-a separat de Georgia la începutul anilor 1990, când s-a destrămat Uniunea Sovietică. Moscova a obţinut în mod efectiv controlul asupra acestei provincii şi asupra unei a doua provincii separatiste georgiene, Osetia de Sud, după un scurt război cu Georgia în 2008.

Rusia a recunoscut ambele regiuni ca naţiuni independente şi menţine mii de soldaţi în zonă.

În timpul unei vizite în capitala georgiană Tbilisi, vicepreşedintele american Mike Pence a denunţat în această săptămână ceea ce el a numit a fi o “ocupaţie” rusească a regiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe