Generozitatea cântăreţei din Taiwan Annie Yi atinge inimile chinezilor

Bine-cunoscuta cântăreaţă şi actriţă din Taiwan, Annie Yi a făcut un act de caritate care a stârnit reacţii de recunoştinţă şi admiraţie în China continentală.

Annie Yi a ajuns pe prima pagină a ziarelor în ianuarie, când a fost luată de forţele de securitate pentru o "discuţie", după ce în urma unui incident de cenzurare a unui ziar, ea a criticat faptul că mass-media din China este sub controlul partidului. Sinceritatea acesteia i-a adus zeci de mii de mesaje de susţinere de la utilizatorii chinezi de pe Sina Weibo, o platformă populară de microbloging.

Acum Yi este din nou în centrul atenţiei mass-media, de data aceasta pentru că a donat o mare sumă de bani unui petiţionar chinez cu handicap.

Yi a răspuns la un apel făcut de Wang Zang, un celebru poet chinez care a fost mult timp un apărător al săracilor şi altor grupuri nedreptăţite.

Wang Zang a postat un mesaj pe Weibo la 16 aprilie cerând oamenilor să-l ajute pe Wang Xiaogang, un om cu handicap din oraşul Pucheng, provincia Shanxi şi pe tatăl său în vârstă, care a făcut petiţii către autorităţi în numele fiului său, iar acum este el însuşi infirm.

Wang Xiaogang a fost angajat la Corporaţia pentru Construcţii în domeniul Energiei Termice Nr. 3, o filială a Corporaţiei pentru Construcţii în domeniul Energiei din Shaanxi. La 7 februarie 2007, în timp ce era la locul de muncă a fost muşcat de câinii unui coleg, care i-a eliberat în mod intenţionat. Acest lucru a condus la instalarea unei boli mintale grave, iar Wang nu a fost în măsură să aibă grijă de el de atunci. Compania nu a fost în stare să-i furnizeze angajatului nicio compensaţie sau tratament medical, iar tatăl său de 73 de ani, Wang Yingqiang, a încercat de atunci, fără succes, să obţină asistenţă pentru fiul său prin intermediul petiţiilor adresate autorităţilor.

Tatăl este, de asemenea, infirm din cauza unor bătăi severe, pe care le-a suferit atunci când a călătorit la Beijing pentru a adresa petiţii, a scris Wang Zang pe contul său de Weibo.

"Chiar şi în cârje, el m-a găsit în cele din urmă. Împreună cu artistul Zhui Hun l-am primit la noi. El este singur, disperat şi cu lacrimi în ochi roagă pe cei care văd acest mesaj să-l transmită mai departe. În numele bătrânului, eu vă mulţumesc sincer!", a scris Wang Zang.

Imediat ce mesajul a fost postat, Wang Zang a primit un răspuns de la Annie Yi, care preciza că îi va dona 10.000 de yuani bătrânului.

"Cei puternici vor fi mereu testaţi de provocări" a adăugat aceasta.

Un bloger ce foloseşte pseudonimul "Calea Dreaptă a Chinei" a transmis mesajul lui Annie Yi spre cca.12.000 de adepţi ai săi, spunând: "Activiştii pentru drepturile omului speră că mai multe celebrităţi influente din industria de divertisment vor lua atitudine pentru cei nevoiaşi".

Wang Zang a declarat pentru The Epoch Times că el a fost foarte impresionat de generozitatea lui Yi şi o respectă pentru asta. El a menţionat, de asemenea, că va preda personal banii bătrânului.

În interviu, Wang Zang a declarat că speră ca mai multe celebrităţi să-şi folosească influenţa pentru a lua atitudine pentru persoanele dezavantajate din China. "Acest lucru va aduce modificări în societate, va promova progresul societăţii civile şi va aduce căldură şi speranţă pentru mai mulţi oameni", a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe