Generalul Oprea dă lovitura! Interimatul la Primăria Capitalei preluat de un consilier UNPR

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

UPDATE: Marin Ştefănel Dan a fost ales primar interimar al Capitalei, după ce prefectul Petrovan a semnat, marţi, ordinul prin care Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită, a fost suspendat din functţe.

Cum cei doi viceprimari PNL şi respectiv PSD au refuzat postul, Consiliul General l-au ales primar interimar pe Marin Ştefănel-Dan, ajuns consilier general pe listele PP-DD, partid absorbit între timp de UNPR.

Tot astăzi, viceprimarul PNL Cornel Pieptea, care refuzase postul lui Oprescu înca de săptămâna trecută, a demisionat din funcţie, precizează stiripesurse.ro.

***

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a semnat, marti, ordinul prin care primarul general Sorin Oprescu a fost suspendat de drept din functie. Consiliul General a ales un edil interimar in locul acestuia.

Primăria Capitalei ar putea fi condusă, cât timp Sorin Oprescu este în închisoare de Marin Ştefănel Dan, ales consilier general din partea PP-DD, partid absorbit între timp de UNPR.

Potrivit surselor Hotnews.ro, Marin Ştefănel Daniel are cele mai mari şanse să fie desemnat primar interimar, în condiţiile în care nici unul dintre cei doi viceprimari nu a dorit să preia locul lui Oprescu, ajuns după gratii pentru luare de mită. În această situaţie, legea prevede alegerea unor noi viceprimari care să îşi asume această funcţie, ceea ce se va întâmpla, cel mai probabil în această seară, după ce prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, va lua decizia de suspendare a primarului Oprescu.

Potenţialul primar interimar al Capitalei, Marin Ştefănel – Dan a ajuns în Consiliul General al Capitalei pe listele partidului lui Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR în iunie 2015, şi este preşedinte al PP-DD sector 5.

Marin Ştefănel - Dan s-a născut pe 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, fiind licenţiat în Ştiinţe Administrative, în anul 1999 la Universitatea Bucureşti. În prezent are profesia de analist politic.

Conform declaraţiei de avere şi interese depusă în 2015, Marin Ştefănel deţine două terenuri de circa 2800 şi 2100 mp în oraşul Pucioasa, dobândite prin moştenire, o garsonieră de 25 mp în Bucureşti, sectorul 3, cumpărată în 2006 împreună cu soţia, o casă de 46 mp în oraşul Pucioasa, dobândită de asemenea prin moştenire, 3 maşini - un Renault cumpărat în 2003, un Renault cumpărat în 2005 şi un Fiat cumpărat în 2008.

Totodată, consilierul are un credit ipotecar de 44.000 euro la BRD luat în 2012 şi scadent în 2041. Marin Ştefănel-Dan a câştigat anul trecut 3.600 lei/an/net ca director administrativ la Marvel Solutions, 1078 lei/an/brut îi vin de la primărie, remuneraţie de consilier, la care se adăuga 2100 lei/an/brut din închirierea unui imobil şi 22063/an/brut din tranzacţionare de acţiuni BVB - BT securities.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne