General rus omorât de un dispozitiv exploziv în Siria

Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria
Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria (captură video)

Un general rus a fost ucis şi doi soldaţi au fost răniţi marţi în Siria, după ce vehiculele în care se aflau au fost lovite de un dispozitiv exploziv improvizat (IED), anunţă Ministerul Apărării rus.

Explozia a avut loc în apropierea câmpului petrolier At-Taim, la aproximativ 15 km în afara oraşului Deir ez-Zor.

"Ca urmare a exploziei, trei militari ruşi au fost răniţi. În timpul evacuării şi în timp ce primeau asistenţă medicală, un consilier militar rus important cu rang de general-maior a murit din cauza rănilor grave", a declarat Ministerul Apărării.

Militarii au declarat că dispozitivul implicat a fost amplasat pe marginea drumului pe care circula convoiul rus.

Luni, forţele guvernamentale siriene şi americane au fost angajate într-un schimb de focuri în provincia vecină Hasakah, incidentul având ca urmare un soldat sirian mort şi alţi doi răniţi.

În Hasakah şi Deir ez-Zor se află marea majoritate a resurselor petroliere din Siria, pe care guvernul sirian le consideră esenţiale pentru eforturile de a reconstrui ţara. O parte a câmpurilor petroliere siriene se află sub control american sau al grupărilor rebele asociate cu forţele SUA.

Pe lângă armata siriană şi forţele ruse (care se află în Siria la invitaţia guvernului sirian, condus de dictatorul Bashar al Assad), trupele americane şi miliţiile susţinute de turci, kurzii şi chiar rămăşiţe ale grupării teroriste Daesh operează în zonă.

Peste 120 de militari ruşi au fost ucişi în operaţiuni în Siria de când Rusia a început operaţiunea antiteroristă în ţară în septembrie 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe