GDS: Candidatura lui Munteanu deschide calea către izolaţionism, antioccidentalism şi xenofobie

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, din partea PNL, continuă să fie cel mai controversat subiect al momentului. GDS a criticat mişcarea liberalilor şi le-a atras atenţia că o astfel de alegere subminează şi compromite valorile ce definesc o societate deschisă.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

PNL este liber să nominalizeze pe cine doreşte pentru Primăria Generală a Capitalei, însă trebuie să ştie că, prin desemnarea lui Marian Munteanu, compromite valorile fundamentale ale liberalismului pentru că acest acest candidat nu are nimic în comun cu ele, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Grupul pentru Dialog Social.

"Mai grav însă este că, făcând o astfel de alegere, PNL îşi asumă consecinţele politice ale unei nominalizări incompatibile cu reperele de la care se revendică în clipa de faţă România.

Saltul pe care Marian Munteanu îl face astăzi de la postura de candidat (în anul 2000) la prezidenţiale propus de alianţa din care făcea parte şi Partidul Naţional Român al lui Virgil Măgureanu la cea de candidat la Primăria Generală al PNL este tot atât de stupefiant ca acela pe care l-a făcut de la valorile Pieţii Universităţii la cele ale Mişcării pentru România, impregnată de ideologii care au făcut ravagii în Europa secolului XX.

Este, de asemenea, greu de acceptat confiscarea ideilor Pieţei Universităţii de către o persoană care le-a contrazis prin evoluţia lui publică ulterioară. E nefiresc ca, prin opţiunea făcută de PNL, drumul pe care l-a parcurs România în aceşti 26 de ani să ne ducă înapoi, la reabilitarea politicilor naţionaliste şi fundamentaliste din interbelic, la izolaţionism, antioccidentalism şi xenofobie", se arată în comunicatul citat.

În acest context, GDS consideră că alegerea PNL angajează nu numai viitorul politic al partidului care a făcut-o, ci deopotrivă imaginea României. Ca membru în cadrul Partidului Popular European, PNL este obligat, în opinia organizaţiei, să combată politicile extremismului, iar nu să şi le asume, aşa cum o face prin această candidatură.

"GDS consideră că în aceste momente este extrem de important să ne reafirmăm ataşamentul faţă de valorile ce definesc o societate deschisă. Candidatura lui Marian Munteanu nu poate decât să le submineze şi să le compromită. Reacţia noastră publică fermă este modalitatea de a le apăra", se mai precizează în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne