PNL şi-l asumă în totalitate pe Marian Munteanu

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Bucureşti, Marian Munteanu este un bun român şi liberalii şi-l asumă în totalitate ca şi candidat.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, precizând că responsabilitatea nominalizării lui Munteanu a fost luată în cel mai înalt for al partidului, Biroul Politic Naţional.

"Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate (...). Marian Munteanu pentru noi înseamnă libertatea (...) În ceea ce priveşte acuzele de naţionalism şi extremism, mă cunoaşteţi, şi eu sunt naţionalist, îmi iubesc ţara, am accese de intoleranţă ca orice om, dar dacă nu am încălcat legea, nu sunt decât un bun român. Marian Munteanu este un bun român. Cei care îl acuză de lucruri care sunt în contradicţie cu legea să aducă dovezi. Pe lege, nu pe cuvinte, pe expresii", a declarat Preda, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Cezar Preda a mai precizat că liderii partidului urmăresc reacţiile la candidatura lui Munteanu. "Urmărim foarte atent, monitorizăm foarte atent această reacţie virulentă, negativă în cea mai mare parte, asupra unui om. Nu judec, fiecare cu mintea lui. (...) Candidatul nostru a fost acuzat că este în afara legii", a adăugat el.

Reamintim că nominalizarea lui Marian Munteanu drept candidat al partidului la postul de primar al municipiului Bucureşti a stârnit numeroase reacţii negative din partea unei părţi a societăţii civile. În timp ce presa a reamintit că Munteanu a acceptat în 2000 să candideze la preşedinţie din partea partidului lui Virgil Măgureanu, personaj acuzat de represiunea protestatarilor din Piaţa Universităţii în iunie 90, mai multe ONG au cerut PNL-ului să renunţe la candidatura lui Munteanu pe motiv că "a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată."

Mai merită menţionat că în timp ce PNL şi-l asumă în totalitate pe Munteanu, preşedintele Iohannis s-a delimitat, vineri, de acest scandal, Administraţia Prezidenţială comunicând că şeful statului nu este implicat în niciun fel în desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne