Funeriu: Vă sugerez să vă obişnuiţi cu ideea că PSD va conduce încă 20 de ani România

Singura şansă de modernizare rapidă a ţării este o reformă a PSD, însă acest lucru e foarte puţin probabil, a opinat fostul ministru Daniel Funeriu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu le-a sugerat românilor să se obişnuiască cu ideea că PSD-ul lui Liviu Dragnea va conduce pentru încă 20 de ani ţara.

"Două realităţi politice se desprind după 1989: 1) niciun partid nu a bătut PSD la parlamentare (CDR în 1996 a fost PNŢ plus PNL iar PDL în 2008 a pierdut votul popular şi abia după un an a făcut Guvern foarte fragil) şi 2) când PSD este exclus de la guvernare coaliţia de guvernământ trebuie să ia măsuri impopulare pentru a nu cădea în prăpastia pe buza căreia ne lasă PSD: în 1996 furturile generalizate din epoca Iliescu&Văcăroiu, în 2008 creşterile de salarii şi ajutoare nesusţinute de buget", a declarat Funeriu, pe pagina sa de socializare.

Mai mult, fostul ministru a remarcat că social-democraţii ştiu să lase oameni înşurubaţi în funcţii cheie astfel încât, chiar dacă ai guvernarea, nu te lasă să guvernezi eşalonul 2 şi 3 care e total arondat PSD.

"După 10 ani de epocă Băsescu PSD avea Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, rectori, inspectori şcolari, comisar EU etc. Concluzia e simplă: având în vedere că ia 10 ani să construieşti un partid cum era PDL (imperfect dar o bună maşină de luptă contra PSD) vă sugerez să vă obişnuiţi cu ideea că PSD va conduce încă 20 de ani România. Mai ales cu personalităţile care compun azi spectrul anti-PSD. Iar singura şansă de modernizare rapidă e o reformă a PSD. Care e foarte puţin probabilă. PS: singurul Guvern PSD care nu a făcut excese populiste a fost Ponta în 2012; ştia că tot el urmează să guverneze", a precizat Funeriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne