Frăţia ruso-germană / Sediul din Moscova al Deutsche Bank implicat într-o anchetă privind spălarea de bani

Gigantul german în servicii bancare Deutsche Bank a descoperit noi tranzacţii suspecte legate de operaţiunile sale în Rusia în valoare de 4 miliarde de dolari, a raportat marţi Bloomberg, citând câteva surse neidentificate familiare cu rezultatele investigaţiei.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

La începutul acestui an, Deutsche Bank a lansat o anchetă asupra unor “tranzacţii în oglindă” care implică clienţii săi ruşi. Astfel, totalul tranzacţiilor suspecte identificate de banca germană a ajuns la 10 miliarde de dolari.

Aşa-zisele “tranzacţii în oglindă” au ajutat clienţii ruşi să scoată sume mari de bani din ţară prin cumpărarea de titluri de valoare în ruble, prin intermediul filialei din Moscova a Deutsche Bank, în timp ce titluri de valoare pentru aceleaşi sume de bani erau cumpărate de filiala din Londra a băncii germane, dar în dolari şi euro, sustine Moscow Times.

În luna iulie, Autoritatea pentru Comportament Financiar (FCA), Agenţia britanică de monitorizare financiară şi Departamentul de Servicii Financiare al statului New York au lansat o investigaţie asupra Deutsche Bank referitor la o posibilă spălare de bani în Rusia.

Asociaţii apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, inclusiv o rudă a acestuia şi prietenii săi vechi, miliardarul Arkady Rotenberg şi fratele său Boris ar putea beneficia de pe urma acelor "tranzacţii în oglindă", a raportat Bloomberg în luna octombrie. Purtătorul de cuvânt al fraţilor Rotenberg, Andrei Baturin, a negat orice implicare a acestora în astfel de tranzacţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie