Franţa va suspenda creşterea accizelor la combustibili după valurile de proteste

Protest violent al manifestanţilor “vestele galbene” împotriva creşterii preţurilor la combustibili, bulevardul Champs-Elysees din Paris, Franţa, 24 noiembrie 2018
Protest violent al manifestanţilor “vestele galbene” împotriva creşterii preţurilor la combustibili, bulevardul Champs-Elysees din Paris, Franţa, 24 noiembrie 2018 (Getty Images)

De la mijlocul lunii noiembrie, în Franţa au avut loc valuri de proteste în masă împotriva creşterii preţurilor la combustibili, cu demonstraţii în centrul Parisului care au condus la revolte şi la arestarea a sute de protestatari.

Aflat într-un imens impas politic, primul ministru francez Edouard Philippe intenţionează acum să declare un moratoriu privind majorarea taxelor pe combustibil, a relatat AFP citând surse guvernamentale.

Potrivit AFP, ministrul va anunţa decizia guvernului în timpul întâlnirii cu partidul La Republique En Marche!.

Guvernul francez a anulat oficial o întâlnire cu protestatarii Vestelor Galbene, programată pentru 4 decembrie, potrivit France24.

Deşi Emmanuel Macron a avertizat anterior că nu va renunţa la creşterea accizelor antipoluare care au declanşat proteste, guvernul a indicat că ar putea face concesii.

Protestele de sâmbătă din Paris au fost urmate de ciocniri violente între demonstranţi şi poliţie, revolte şi incendieri de maşini.

În timpul revoltelor care au cuprins capitala franceză, 412 persoane au fost reţinute, iar 133 au fost rănite în timpul protestelor, inclusiv 23 de ofiţeri de poliţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe