Fotbal: Rednic - "Am pierdut două puncte" contra lui Anderlecht

Epoch Times România
04.02.2013

Antrenorul român Mircea Rednic a estimat că echipa lui, Standard Liege, a "pierdut două puncte" în meciul de duminică de pe terenul liderului Anderlecht Bruxelles, din etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Belgiei, relatează cotidianul La Derniere Heure.

"Nu-i rău să iei un punct în deplasare cu Anderlecht. Cred însă că meritam mai mult. Am reuşit o primă repriză foarte bună, chiar dacă echipa a luat gol repede. Am reacţionat bine după golul primit. Am pus-o pe Anderlecht sub presiune, ne-am creat ocazii, dar n-am marcat. Până la urmă am egalat, ba chiar am luat conducerea. Am gestionat mai bine meciul, creându-ne noi ocazii, dar n-am putut marca golul 3. După aceea am luat gol din fază fixă, dar asta se întâmplă", a declarat Rednic pentru canalul BeTV.

Pentru Standard, la care Adrian Cristea a fost rezervă, în premieră, au marcat Michy Batshuayi (23) şi Yoni Buyens (53), după ce campioana deschisese scorul prin argentinianul Lucas Biglia (3). Guillaume Gillet a adus egalarea pentru Anderlecht în min. 86, când ambele echipe jucau în inferioritate numerică, gazdele fără Milan Jovanovic (eliminat în min. 41) şi Biglia (eliminat în min. 80), iar Standard fără Vainqueur (cartonaş roşu în min. 60).

"Am pierdut două puncte. Când Vainqueur a fost eliminat, ne-a lipsit un lider cu experienţă ca să luăm jocul pe cont propriu. A încercat Yoni (Buyens - n. red.), care a făcut un meci foarte bun. N-am avut aceeaşi rigoare pe toată durata partidei. Puteam însă câştiga", a spus Rednic.

Românul nu ştie dacă Vainqueur a meritat al doilea cartonaş galben. "Poate ar fi trebuit să-l schimb după ce a luat primul cartonaş, dar n-aveam cu adevărat alte soluţii viabile. Cristea nu este încă pregătit", a afirmat el.

Tehnicianul a reţinut partea bună a lucrurilor: "Am pus-o pe Anderlecht în dificultate. Acum trebuie să mai punem la punct automatismele, omogenitatea echipei. Îmi felicit însă jucătorii. Trebuie să continuăm".

În altă ordine de idei, directorul sportiv al clubului, Jean-Francois de Sart, a anunţat că portarul turc Sinan Bolat nu va mai juca în acest sezon, după ce a refuzat să plece în mercato-ul de iarnă, deşi clubul se înţelesese cu echipa engleză Fulham.

În clasament Standard este pe locul 4, cu 43 pct, la 13 lungimi de Anderlecht.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor