Fotbal: Naţionala României a ajuns la Amsterdam, pentru meciul cu Olanda

Naţionala de fotbal a României. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
25.03.2013

Naţionala României a ajuns duminică seara la Amsterdam, pentru meciul cu Olanda, programat marţi, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014.

Tricolorii, care s-au antrenat sâmbătă şi duminică în capitala Ungariei, au decolat la bordul unei curse charter de la Budapesta, la ora locală 17,00, aterizând pe aeroportul Schiphol din Amsterdam la ora 19,00 (20,00 - ora României).

România, care nu va conta în jocul de la Amsterdam pe mijlocaşul Costin Lazăr (accidentat, joi, în timpul antrenamentului oficial de la Budapesta) şi pe fundaşul Dorin Goian (suspendat după cartonaşul galben încasat la Budapesta), are programat antrenamentul oficial luni, la ora locală 11,30 (12,30 la Bucureşti), pe "Amsterdam ArenA", primele 15 minute fiind deschise presei. Antrenamentul va fi urmat de conferinţa de presă a selecţionerului şi a unui jucător.

Gardoş va fi probabil înlocuitorul lui Goian în echipa de start cu Olanda, urmând să facă pereche cu Vlad Chiricheş, coechipierul său de la Steaua. Nu este exclus ca Piţurcă să facă şi alte modificări în echipa de start de la Amsterdam.

Mutu, care la Budapesta a fost căpitanul echipei naţionale pentru a 17-a oară, are ocazia să devină la Amsterdam golgheterul all-time al echipei reprezentative dacă va marca. Prin reuşita de la Budapesta, Mutu l-a egalat pe Hagi în topul celor mai buni marcatori ai echipei naţionale, cu 35 de goluri (24 de goluri "oficiale"). În data de 10.09.1997, prin "dubla" din meciul cu Islanda, Hagi (cu 32 de goluri) îl depăşea în această ierarhie all-time pe legendarul Bodola, care deţinea supremaţia de 56 de ani. Hagi a fost golgheterul all-time al echipei naţionale timp de 16 ani.

Ultima oară când România a marcat un gol în prelungirile unei partide, care să aducă un rezultat favorabil, a fost la 09.02.2005, în Cipru, într-un meci amical cu Slovacia, încheiat 2-2, după golul lui Daniel Opriţa, potrivit Comisiei de Istorie şi Statistică a FRF. Într-un meci oficial, acest lucru s-a petrecut la 18.08.2004, România - Macedonia 2-1, când Mutu a transformat o lovitură liberă din afara careului care a adus victoria tricolorilor.

Arbitrul englez Mark Clattenburg va conduce meciul pe care naţionala României îl va susţine pe 26 martie contra Olandei. La partida de pe "Amsterdam ArenA" (21,30, ora României), Clattenburg va fi ajutat de arbitrii asistenţi Simon Beck şi Stephen Child, în timp ce arbitru de rezervă va fi Lee Probert. Observator de arbitri va fi danezul Peter Mikkelsen, iar Comisar FIFA a fost desemnat Stanislaw Speczik (Polonia).

Clattenburg nu a mai arbitrat niciodată naţionala României, dar a condus partida dintre Steaua şi formaţia olandeză Twente Enschede (0-1), în urmă cu aproximativ un an (16 februarie 2012), la Bucureşti, în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League.

Englezul a oficiat la centru la un meci amical al Olandei, câştigat cu scorul de 4-1 în faţa Rusiei, pe teren propriu, pe 7 februarie 2007.

Potrivit Reuters, selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, ar putea alinia marţi următoarea echipă: Kenneth Vermeer - Darryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind - Kevin Strootman, Rafael van der Vaart, Jonathan de Guzman - Jeremain Lens, Robin van Persie, Arjen Robben.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor