Fotbal. Lionel Messi a stabilit un nou record în Primera Division

Atacantul lui FC Barcelona a marcat cel de-al 180-lea gol în campionatul spaniol, depăşindu-l astfel pe legendarul Telmo Zarra, liderul clasamentului neoficial al golurilor marcate în meciurile disputate pe teren propriu.
Internaţionalul argentinian Lionel Messi.
Internaţionalul argentinian Lionel Messi. (FC Barcelona/twitter)

Internaţionalul argentinian Lionel Messi l-a depăşit pe legendarul fotbalist Telmo Zarra, care deţinea recordul absolut de goluri marcate pe teren propriu în prima ligă spaniolă (179).

Atacantul lui FC Barcelona a înscris în poarta celor de la Deportivo La Coruna în minutul 58, l-a doar trei minute după ce Luis Enrique l-a trimis în teren. Revenit după accidentare, Messi şi-a trecut repede numele pe lista marcatorilor, reuşind să înscrie cel de-al 180-lea său gol în 176 de meciuri disputate pe Nou Camp. Meciul din etapa a 10-a sezonului s-a terminat cu scorul de 4-0.

Cei doi sunt urmaţi în acest clasament de Alfredo Di Stefano şi de Enrique Castro "Quini", ambii cu câte 151 goluri, locul cinci fiind ocupat de starul portughez de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, autorul a 150 de goluri pe "Santiago Bernabeu".