Fotbal - CM 2014: Uruguay - Anglia, un "meci de vis" pentru Luis Suarez

Atacantul uruguayan Luis Suarez.
Atacantul uruguayan Luis Suarez. (PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP / Getty Images)

Atacantul uruguayan Luis Suarez, golgheterul ediţiei trecute a campionatului englez, a marcat ambele goluri ale selecţionatei ţării sale în faţa Angliei (2-1), reuşind un "meci de vis" la debutul său la Cupa Mondiale de fotbal, după ce participarea sa la competiţia din Brazilia a fost incertă la un moment dat, din cauza unei accidentări, urmată de o intervenţie chirurgicală.

''Da. a fost un meci de vis. Mi-am imaginat deseori că voi reuşi o astfel de partidă. Este unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am jucat şi un moment extraordinar pentru mine", a declarat jucătorul lui FC Liverpool şi al naţionalei "Celeste".

Luis Suarez a reuşit, prin prestaţia excelentă în faţa Angliei, să se revanşeze după toate criticile la adresa sa, generate nu atât de jocul său, ci mai ales de gesturile nesportive făcute pe teren. Uruguayul a primit, în 2011, o suspendare de 8 meciuri pentru o insultă rasistă adresată fundaşului francez Patrice Evra de la Manchester United, iar anul trecut a stat departe de gazon 10 meciuri, după ce l-a scuipat pe sârbul Branislav Ivanovic de la Chelsea Londra.

Operat de urgenţă la genunchi pe 27 mai, la Montevideo, Luis Suarez a început abia săptămâna aceasta să efectueze antrenamente complete alături de colegii săi din naţionala Uruguayului. El a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături în momentele dificile prin care a trecut, familiei şi apropiaţilor, dedicându-le cel de-al doilea său gol marcat în poarta Angliei.

"Când am văzut mingea venind, am închis ochii şi am şutat, gândindu-mă la clipele prin care am trecut şi la sprijinul pe care mi l-au acordat", a precizat atacantul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport